POSNI KAFE KOLAČ POSUT MRVICAMA OD CIMETA: Poslastica idealna za one koji poste, a aroma omiljenog napitka daje BOGAT UKUS RECEPT
Pravi se za samo četrdeset minuta, ima ukus i aromu kafe, a posut je mrvicama cimeta, idealan za sve koji poste
Odličan desert za sve osobe koje poste, vode računa o ishrani ili su vegani. Evo kako se pravi posni kafe kolač posut mrvicama od cimeta.
Sastojci:
Za cimet mrvice:
30 g oraha, iseckanih
30 g ovsenog brašna
30 g šećera
kašika otopljenog šećera
kašičica cimeta u prahu
Za kolač:
160 g ovsenog brašna
65 g bademovog brašna
60 g kokosovog šećera
kašika instant kafe u prahu
2 kašičice praška za pecivo
60 ml sojinog mleka
60 g pasirane jabuke
Priprema
Zagrejte rernu na 180C.
Napravite mrvice cimeta za posipanje tako što ćete kombinovati sve sastojke (orahe, ovseno brašno, šećer i cimet u prahu). Ostavite ih po strani.
U veliku posudu za mešanje dodajte sve suve sastojke - ovseno i bademovo brašno, kokosov šećer, instant kafu i prašak za pecivo. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
Dodajte bademovo mleko i pasiranu jabuku u činiju. Dobro promešajte dok se sve dobro ne sjedini.
Sipajte testo u kvadratni pleh, koji ste podmazali ili obložili papirom za pečenje. Poravnajte smesu u plehu pa ravnomerno pospite mrvicama od cimeta.
Pecite kolač 30-35 minuta, ili dok čačkalica ne bude čista kada se ubaci u sredinu. Ostavite da se ohladi 10-15 minuta pre rezanja i serviranja.
kurir.rs/ Dnevnik