ПОСНЕ ГРИЛИЈАШ ОБЛАНДЕ Слаткиш који обожавају све генерације
Посне грилијаш обланде су савршени ситни колачи који ће улепшати посну трпезу. Обавезно испробајте овај рецепт.
Обланде са чоколадом су старински колач који се прави од јефтиних састојака, али ако желите у време поста да одушевите госте, онда вам предлажемо да направите посне грилијаш обланде. Комбинација крцкавог карамелизованог шећера са лешницима и обландама је савршена.
Састојци
10 обланди
За грилијаш:
- 200 г шећера
- 100 г лешника
За фил:
- 200 г шећера у праху
- 200 мл воде
- 1 кесица ванилин-шећера
- 100 г млевених ораха или лешника
- 200 г маргарина
Припрема
Отопите шећер у шерпи уз непрестано мешање, а онда додајте сецкане лешнике. Брзо мешајте како би се шећер и лешници сјединили. Сипајте грилијаш на пек папир и поравнајте. Оставите да се стегне.
У шерпу сипајте воду, шећер у праху и ванилин шећер. Кувајте док не добијете густ сируп, све време мешајте. Склоните са шпорета и оставите да се охлади. Затим додајте сецкане лешнике (или орахе) и промешајте. У фил додајте маргарин који сте отопили, па све лепо сједините миксером.
Извадите грилијаш из фрижидера и добро га изблендирајте, па додајте у фил и промешајте.
Обланду ставите на плех обложен пек папиром, па премажите филом и преко ставите другу обланду. Тако радите док не утрошите све. Последњи ред треба да буде обланда. Покријте фолијом и ставите нешто тешко преко.
Оставите преко ноћи да се стегне у фрижидеру или на тераси.
Informеr.rs/ Дневник