Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POSNE GRILIJAŠ OBLANDE Slatkiš koji obožavaju sve generacije

18.03.2024. 14:40 14:51
Piše:
Foto: Freepik.com

Posne grilijaš oblande su savršeni sitni kolači koji će ulepšati posnu trpezu. Obavezno isprobajte ovaj recept.

Oblande sa čokoladom su starinski kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka, ali ako želite u vreme posta da oduševite goste, onda vam predlažemo da napravite posne grilijaš oblande. Kombinacija krckavog karamelizovanog šećera sa lešnicima i oblandama je savršena.

Sastojci

10 oblandi

Za grilijaš:

  • 200 g šećera
  • 100 g lešnika

Za fil:

  • 200 g šećera u prahu
  • 200 ml vode
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • 100 g mlevenih oraha ili lešnika
  • 200 g margarina

Priprema

Otopite šećer u šerpi uz neprestano mešanje, a onda dodajte seckane lešnike. Brzo mešajte kako bi se šećer i lešnici sjedinili. Sipajte grilijaš na pek papir i poravnajte. Ostavite da se stegne.

U šerpu sipajte vodu, šećer u prahu i vanilin šećer. Kuvajte dok ne dobijete gust sirup, sve vreme mešajte. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte seckane lešnike (ili orahe) i promešajte. U fil dodajte margarin koji ste otopili, pa sve lepo sjedinite mikserom.

Izvadite grilijaš iz frižidera i dobro ga izblendirajte, pa dodajte u fil i promešajte.

Oblandu stavite na pleh obložen pek papirom, pa premažite filom i preko stavite drugu oblandu. Tako radite dok ne utrošite sve. Poslednji red treba da bude oblanda. Pokrijte folijom i stavite nešto teško preko.

Ostavite preko noći da se stegne u frižideru ili na terasi.

Informer.rs/ Dnevnik

Piše:
Pošaljite komentar
KRATAK VODIČ KROZ VASKRŠNJI POST: Svako ko posti treba da zna šta se jede kada u crkvenom kalendaru piše „voda”, ili pak „riba”

KRATAK VODIČ KROZ VASKRŠNJI POST: Svako ko posti treba da zna šta se jede kada u crkvenom kalendaru piše „voda”, ili pak „riba”

18.03.2024. 13:58 14:40
Kako se pravi BOSANSKA ALVA, clatkiš nad slatkišima

Kako se pravi BOSANSKA ALVA, clatkiš nad slatkišima

15.03.2024. 13:27 13:34
NAPRAVITE LAŽNU BAKLAVU OČAS POSLA! Autor Deda Miletove kuhinje otkriva najbolji recept za brzi slatkiš

NAPRAVITE LAŽNU BAKLAVU OČAS POSLA! Autor Deda Miletove kuhinje otkriva najbolji recept za brzi slatkiš

10.03.2024. 16:00 12:17