Како се прави БОСАНСКА АЛВА, cлаткиш над слаткишима
15.03.2024.
13:27
13:34
Коментари (0)
Босанкси слаткиш који се деценијама спрема на нашим просторима просто оставља без даха све који га пробају
Босанска алва је колач који раме уз раме стоји са баклавом, а ми вам нудимо рецепт уколисто сте расположени за мали кулинарски експеримент.
Састојци:
- 125 г маслаца
- 1/2 шоље уља
- 2 шоље брашна
- 1/2 шоље (опционо, по укусу, додајте или одузмите) млевених ораха
Сируп без кувања:
- 2 чаше шећера
- 3 чаше кључале воде
Припрема:
У дубљем тигању растопите маслац и уље. Додајте брашно и мешајте. Затим додајте мало ораха, па онда млак сируп лагано досипајте и непрестано мешајте.
Када добијете глатку смесу, то је то - склоните са рингле, сачекајте да се мало охлади и послужите.
Kurir.rs/ Дневник