Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ово је ТАЈНА ЗА НАЈСОЧНИЈУ ПИЛЕТИНУ: Само један састојак ЗА УКУСАН РУЧАК

11.04.2024. 12:45 12:51
Пише:
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Осим за главно јело, пилетину можете да служите у салатама, да правите намаз од ње… Једина мана белог меса је та да ако се не припреми како треба, оно може да буде суво и помало безукусно.

Припрема белог меса не захтева неко претерано кулинарско умеће, а можете да га печете, кувате, грилујете, похујете, пржите…

Осим за главно јело, пилетину можете да служите у салатама, да правите намаз од ње… Једина мана белог меса је та да ако се не припреми како треба, оно може да буде суво и помало безукусно.

Ако волите да једете бело месо, онда вам предлажемо супер трик професионалног кувара Ј. Кенџи Лопез-Алта. Он у маринаду додаје и мајонез.

Мајонез се обично користи као прелив за салате или као намаз за сендвиче, али његова примена у кухињи може да буде разнолика. Када направите маринаду за пилетину у њу додајте исту количину мајонеза.

Најбоље би било да бело месо маринирате цео дан, али ако немате толико времена можете да држите месо у маринади четири сата. Мајонез не морате да користите само за бело месо, већ за било који део пилета.

Како маринада са мајонезом побољшава укус?

1. Маринада је углавном течна и не може лако да се „залепи“ за месо. Ако додате и мајонез премазивање маринаде ће бити много лакше, а такођо спречиће и да она лако загори.

2. Бело месо ће бити сочније и имаће лепу златну боју. Протеини јаја у мајонезу подстичу румену боју на спољашњој страни пилетине док задржавају влагу. Бело месо нецће имати укус мајонеза.

(najžеna.alo.rs)

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пилетина с кикирикијем

Рецепт дана: Пилетина с кикирикијем

04.04.2019. 23:45 23:50
Рецепт дана: Хрскава и пикантна пилетина

Рецепт дана: Хрскава и пикантна пилетина

05.10.2018. 18:08 18:12