Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ovo je TAJNA ZA NAJSOČNIJU PILETINU: Samo jedan sastojak ZA UKUSAN RUČAK

11.04.2024. 12:45 12:51
Piše:
Foto: Ilustracija/pixabay.com

Osim za glavno jelo, piletinu možete da služite u salatama, da pravite namaz od nje… Jedina mana belog mesa je ta da ako se ne pripremi kako treba, ono može da bude suvo i pomalo bezukusno.

Priprema belog mesa ne zahteva neko preterano kulinarsko umeće, a možete da ga pečete, kuvate, grilujete, pohujete, pržite…

Osim za glavno jelo, piletinu možete da služite u salatama, da pravite namaz od nje… Jedina mana belog mesa je ta da ako se ne pripremi kako treba, ono može da bude suvo i pomalo bezukusno.

Ako volite da jedete belo meso, onda vam predlažemo super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta. On u marinadu dodaje i majonez.

Majonez se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče, ali njegova primena u kuhinji može da bude raznolika. Kada napravite marinadu za piletinu u nju dodajte istu količinu majoneza.

Najbolje bi bilo da belo meso marinirate ceo dan, ali ako nemate toliko vremena možete da držite meso u marinadi četiri sata. Majonez ne morate da koristite samo za belo meso, već za bilo koji deo pileta.

Kako marinada sa majonezom poboljšava ukus?

1. Marinada je uglavnom tečna i ne može lako da se „zalepi“ za meso. Ako dodate i majonez premazivanje marinade će biti mnogo lakše, a takođo sprečiće i da ona lako zagori.

2. Belo meso će biti sočnije i imaće lepu zlatnu boju. Proteini jaja u majonezu podstiču rumenu boju na spoljašnjoj strani piletine dok zadržavaju vlagu. Belo meso necće imati ukus majoneza.

(najžena.alo.rs)

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Piletina s kikirikijem

Recept dana: Piletina s kikirikijem

04.04.2019. 23:45 23:50
Recept dana: Hrskava i pikantna piletina

Recept dana: Hrskava i pikantna piletina

05.10.2018. 18:08 18:12