ОВАКАВ ТАРТ СА ЈАГОДАМА И ЧОКОЛАДОМ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ! Популарна фуд-блогерка открива тајни рецепт

Кување је за фуд-блогерку Наталију Обрадовић из Шапца хоби и нешто што је опушта, а њене делиције из кухиње прати и воли више од 34.000 људи на Инстаграм профилу „ovonejedinocu”.
1
Фото: Privatna arhiva

Често експериментише са рецептима и воли да испробава нове идеје, а води се паролом да „добра кухиња ствара успомене”. Највише воли да комбинује различите састојке, те се често на њеном профилу може пронаћи колач који је аутентичан. Велика је обожаватељка колача и торти, па је тако заволела и да их припрема. „Док сам била дете, често сам имала прилику да посматрам друге како праве различите посластице, па је изгледа тако та љубав прешла и на мене”, прича за „Дневников” Недељни ручак Наталија Обрадовић.

Ипак, признаје нам да није сама одлучила да отвори профил и да дели рецепте са другим људима. „Већ годинама уназад припремам слаткише, сликам, снимам, али само за мали круг људи. За овај профил заслужна је једна Јелена и много сам јој захвална што ме наговорила на тај корак. Диван је осећај делити рецепте и своју свакодневицу са другим људима”, каже фуд-блогерка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalija Obradović (@ovonejedinocu)

 

Признаје нам да јој понекад понестане идеја за нове објаве, те да јој је тешко да пронађе рецепте који се већ нису нашли на профилу. „Инспирацију најчешће потражим у маминој старој књизи рецепата или питам њу за неки предлог. Такође, често их добијам и од људи у свом окружењу који их несебично деле не само са мном, већ и са целим светом”, открива нам Наталија.

Како нам каже, брзих и здравих рецепата има много, а и сама их често припрема због свакодневног боравка на факултету, па је често у потрази за новим идејама. „На пример, тортиља омлет је један од мојих омиљених оброка. Пошто је сезона тиквица, уштипци са тиквицама су одлична идеја за лето које нам долази јер се спремају од неколико састојака на потпуно здрав начин”, каже фуд-блогерка, која је за наше читаоце припремила тарт са јагодама и чоколадама.

В. Б.

 

Тарт са јагодама и чоколадом
 

Подлога:

350 г млевеног кекса

50 г шећера у праху

125 г маслаца

80-100 мл фанте

 

Фил:

200 мл слатке павлаке

50 г маслаца

250 г млечне чоколаде

Додатно:

200 г јагода

 

 

 

Све састојке за подлогу сједините и утисните у калуп за тарт пречника 30 цм. Јагоде исеците на пола и поређајте преко подлоге. Чоколаду истопите са коцком маслаца, додајте умућеној слаткој павлаци, па све заједно сједините миксером и распоредите преко јагода. Декоришите по жељи и оставите у фрижидеру око један сат да се стегне.

 

 

EUR/RSD 117.0371
Најновије вести