OVAKAV TART SA JAGODAMA I ČOKOLADOM JOŠ NISTE PROBALI! Popularna fud-blogerka otkriva tajni recept
Kuvanje je za fud-blogerku Nataliju Obradović iz Šapca hobi i nešto što je opušta, a njene delicije iz kuhinje prati i voli više od 34.000 ljudi na Instagram profilu „ovonejedinocu”.
Često eksperimentiše sa receptima i voli da isprobava nove ideje, a vodi se parolom da „dobra kuhinja stvara uspomene”. Najviše voli da kombinuje različite sastojke, te se često na njenom profilu može pronaći kolač koji je autentičan. Velika je obožavateljka kolača i torti, pa je tako zavolela i da ih priprema. „Dok sam bila dete, često sam imala priliku da posmatram druge kako prave različite poslastice, pa je izgleda tako ta ljubav prešla i na mene”, priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Natalija Obradović.
Ipak, priznaje nam da nije sama odlučila da otvori profil i da deli recepte sa drugim ljudima. „Već godinama unazad pripremam slatkiše, slikam, snimam, ali samo za mali krug ljudi. Za ovaj profil zaslužna je jedna Jelena i mnogo sam joj zahvalna što me nagovorila na taj korak. Divan je osećaj deliti recepte i svoju svakodnevicu sa drugim ljudima”, kaže fud-blogerka.
Priznaje nam da joj ponekad ponestane ideja za nove objave, te da joj je teško da pronađe recepte koji se već nisu našli na profilu. „Inspiraciju najčešće potražim u maminoj staroj knjizi recepata ili pitam nju za neki predlog. Takođe, često ih dobijam i od ljudi u svom okruženju koji ih nesebično dele ne samo sa mnom, već i sa celim svetom”, otkriva nam Natalija.
Kako nam kaže, brzih i zdravih recepata ima mnogo, a i sama ih često priprema zbog svakodnevnog boravka na fakultetu, pa je često u potrazi za novim idejama. „Na primer, tortilja omlet je jedan od mojih omiljenih obroka. Pošto je sezona tikvica, uštipci sa tikvicama su odlična ideja za leto koje nam dolazi jer se spremaju od nekoliko sastojaka na potpuno zdrav način”, kaže fud-blogerka, koja je za naše čitaoce pripremila tart sa jagodama i čokoladama.
V. B.
Podloga:
350 g mlevenog keksa
50 g šećera u prahu
125 g maslaca
80-100 ml fante
Fil:
200 ml slatke pavlake
50 g maslaca
250 g mlečne čokolade
Dodatno:
200 g jagoda
Sve sastojke za podlogu sjedinite i utisnite u kalup za tart prečnika 30 cm. Jagode isecite na pola i poređajte preko podloge. Čokoladu istopite sa kockom maslaca, dodajte umućenoj slatkoj pavlaci, pa sve zajedno sjedinite mikserom i rasporedite preko jagoda. Dekorišite po želji i ostavite u frižideru oko jedan sat da se stegne.