ОВАЈ САСТОЈАК ЧИНИ ЧУДО ЗА ЈЕЛА ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА Једна кашичица даје бољи укус и хрскавост
Рецепата за јела од млевеног меса има много, али међу најомиљенијима су пљескавице, ћевапи, ћуфте и шницле.
Иако су ова јела врло једноставна за припрему, постоје одређени трикови који могу значајно побољшати њихов укус.
Један од тих трикова је додавање једног необичног састојка у смесу за месо, који може учинити да ваша јела постану много сочнија и укуснија.
Наиме, ако желите да ваши ћевапи, ћуфте или шницле буду сочнији, потребно је да у смесу додате шећер.
Иако можда звучи изненађујуће, шећер заправо балансира укусе у јелу и помаже ако су ћуфте или фаширане шницле превише слане или киселе. Осим тога, шећер доприноси стварању хрскаве корице која ће учинити јело још укуснијим.
Важно је да не претерате са шећером - довољно је да додате једну равну кашичицу на килограм млевеног меса. Ако желите да још више побољшате укус, можете додати и мало кључале воде.
Овај мали трик ће сигурно учинити да ваша јела од млевеног меса буду сочнија и неодољиво укусна.