OVAJ SASTOJAK ČINI ČUDO ZA JELA OD MLEVENOG MESA Jedna kašičica daje bolji ukus i hrskavost
Recepata za jela od mlevenog mesa ima mnogo, ali među najomiljenijima su pljeskavice, ćevapi, ćufte i šnicle.
Iako su ova jela vrlo jednostavna za pripremu, postoje određeni trikovi koji mogu značajno poboljšati njihov ukus.
Jedan od tih trikova je dodavanje jednog neobičnog sastojka u smesu za meso, koji može učiniti da vaša jela postanu mnogo sočnija i ukusnija.
Naime, ako želite da vaši ćevapi, ćufte ili šnicle budu sočniji, potrebno je da u smesu dodate šećer.
Iako možda zvuči iznenađujuće, šećer zapravo balansira ukuse u jelu i pomaže ako su ćufte ili faširane šnicle previše slane ili kisele. Osim toga, šećer doprinosi stvaranju hrskave korice koja će učiniti jelo još ukusnijim.
Važno je da ne preterate sa šećerom - dovoljno je da dodate jednu ravnu kašičicu na kilogram mlevenog mesa. Ako želite da još više poboljšate ukus, možete dodati i malo ključale vode.
Ovaj mali trik će sigurno učiniti da vaša jela od mlevenog mesa budu sočnija i neodoljivo ukusna.