overcast clouds
12°C
07.01.2025.
Нови Сад
eur
117.1155
usd
113.9588
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТАЈНА СОЧНОГ И МЕКАНОГ МЕСА Заборавите на маринаду и испробајте овај невероватан састојак

04.01.2025. 12:38 12:42
Пише:
Извор:
krstarica.com/Дневник
meso
Фото: pixabay.com

Ако желите да ваше месо буде мекано попут облака и да се топи у устима, требате само један необичан састојак – киви!

Да, добро сте прочитали. Киви није само укусан воћни додатак, већ може чуда учинити за ваше месо, преноси ало.рс.

Све што треба да урадите је да обложите месо танким кришкама кивија и оставите га да одстоји неко време пре припреме. Тајна је у протеолитичким ензимима које киви садржи, а који помажу у разградњи везивног ткива у месу, чинећи га невероватно меким и сочним.

Замислите, више не морате чекати да се маринада упије или бринути о времену потребном за маринирање. Само додајте киви и припремите се да будете одушевљени резултатима!

Али пазите, не држите месо предуго у контакту с кивијем, јер може постати превише мекано и распадати се. И не заборавите, ако нисте љубитељ кивија, сличан ефекат можете постићи и с ананасом. Пробајте овај трик и изненадите своје госте с најмекшим месом које су икада пробали!

Извор:
krstarica.com/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар