Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕ ТРАЖИТЕ ДРУГИ РЕЦЕПТ Ово је тајна меканих гриз кнедли за супу

08.02.2024. 18:07 18:22
Пише:
Фото: YoutubePrintscreen/Mikina kuhinja

Домаћа супа је и храна и лек, а оно што може да вам задаје главобољу су кнедле које често, колико год се трудили, испадну тврде.

Али ако их будете правили по овом рецепту, кнедле ће бити ваздушасте попут облака и никада се неће распадати.

Само пратите упутства и нећете омашити.

За кнедле вам је потребно

1 јаје

око 6 кашика гриза

2 кашике уља

1 кашичица биљног зачина

Јаје најпре добро измутите виљушком, затим додајте 2 кашике гриза, уље и биљни зачин. Глатко умутите, а онда додајте још 4 кашике гриза. Када супа проври, празну кашику умочите у супу, а онда вадите мање кнедле. Оне ће током кувања да нарасту. Кувајте их десетак минута, а онда их склоните с ватре, поклопите шерпу и оставите још пет, десет минута.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Домаћа јунећа супа

Рецепт дана: Домаћа јунећа супа

22.10.2018. 12:38 12:40