NE TRAŽITE DRUGI RECEPT Ovo je tajna mekanih griz knedli za supu
08.02.2024.
18:07
18:22
Komentari (0)
Domaća supa je i hrana i lek, a ono što može da vam zadaje glavobolju su knedle koje često, koliko god se trudili, ispadnu tvrde.
Ali ako ih budete pravili po ovom receptu, knedle će biti vazdušaste poput oblaka i nikada se neće raspadati.
Samo pratite uputstva i nećete omašiti.
Za knedle vam je potrebno
1 jaje
oko 6 kašika griza
2 kašike ulja
1 kašičica biljnog začina
Jaje najpre dobro izmutite viljuškom, zatim dodajte 2 kašike griza, ulje i biljni začin. Glatko umutite, a onda dodajte još 4 kašike griza. Kada supa provri, praznu kašiku umočite u supu, a onda vadite manje knedle. One će tokom kuvanja da narastu. Kuvajte ih desetak minuta, a onda ih sklonite s vatre, poklopite šerpu i ostavite još pet, deset minuta.