Направите мало другачију САЛАТУ ОД КИСЕЛОГ КУПУСА Додајте само ова ДВА САСТОЈКА, укус ће освежити вашу трпезу и обрадовати ваша непца
Искористите сезону киселог купуса и унесите, уз ове мале промене, витамин Це на потпуно нов начин
Кисели купус је веома здрав, а у ово доба године је стално на трпези - од њега се праве укусна зимска јела.
Салата од киселог купуса се лако прави, а одлично се слаже уз многа јела. Бели лук и ловор дају овој салати посебан укус.
Састојци:
10 зрна црног бибера
пар листова ловора
2 главице белог лука
око 150 мл уља
Припрема:
Главицу киселог купуса исеците на резанце и исперите уколико је купус превише слан. Ставите у дубљу шерпу, налијте водом да огрезне, ставите бибер и ловоров лист, па оставите да се кува десетак минута на умереној ватри.
Када купус омекша, процедите га и оставите са стране да се охлади. Бели лук ситно исецкајте, додајте у купус и уље, па све добро измешајте.
Готову салату држите у фрижидеру до служења.
Информер.рс/ Дневник