Napravite malo drugačiju SALATU OD KISELOG KUPUSA Dodajte samo ova DVA SASTOJKA, ukus će osvežiti vašu trpezu i obradovati vaša nepca
Iskoristite sezonu kiselog kupusa i unesite, uz ove male promene, vitamin Ce na potpuno nov način
Kiseli kupus je veoma zdrav, a u ovo doba godine je stalno na trpezi - od njega se prave ukusna zimska jela.
Salata od kiselog kupusa se lako pravi, a odlično se slaže uz mnoga jela. Beli luk i lovor daju ovoj salati poseban ukus.
Sastojci:
srednja glavica kiselog kupusa
10 zrna crnog bibera
par listova lovora
2 glavice belog luka
oko 150 ml ulja
Priprema:
Glavicu kiselog kupusa isecite na rezance i isperite ukoliko je kupus previše slan. Stavite u dublju šerpu, nalijte vodom da ogrezne, stavite biber i lovorov list, pa ostavite da se kuva desetak minuta na umerenoj vatri.
Kada kupus omekša, procedite ga i ostavite sa strane da se ohladi. Beli luk sitno iseckajte, dodajte u kupus i ulje, pa sve dobro izmešajte.
Gotovu salatu držite u frižideru do služenja.
Informer.rs/ Dnevnik