Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КИСЕЛИ КУПУС НА ВОЈВОЂАНСКИ НАЧИН Није ни сарма ни подварак, а прсте да полижеш

20.12.2024. 14:36 14:49
Пише:
Извор:
Дневник,
купус
Фото: Pexels, ilustracija

Ако тражите једноставно, а неодољиво јело са киселим купусом које није класична сарма или подварак, печено са кромпиром је савршен избор!

Ово старинско јело комбинује сочне слојеве киселог купуса, кромпира и меса, уз богате ароме које се савршено прожимају током печења.

Састојци:
500 г киселог купуса
500 г кромпира
300 г свињског врата или димљених кобасица
2 главице црног лука
1 кашика масти или уља
1 кашика алеве паприке
Со и бибер по укусу
 

Припрема:
 

Огулите кромпир и исеците га на колутове. Лук такође насецкајте на танке колутове.
У тигању на масти пропржите лук док не омекша, па додајте алеву паприку и промешајте.
У ватросталну посуду или плех за печење поређајте слојеве: прво кромпир, затим кисели купус, па комаде меса или кобасице. Преко сваког слоја поспите пржени лук. Понављајте док не потрошите састојке.
Прелијте са мало воде или супе и покријте алуминијумском фолијом.
Пеците у рерни загрејаној на 200 °Ц око 1,5 сат. Пред крај печења скините фолију како би се формирала хрскава корица.
 

Резултат је сочно, мирисно јело које греје душу и враћа заборављени шарм старинских рецепата. Послужите га уз чашу домаћег вина и уживајте у укусу традиције!

Извор:
Дневник,
Пише:
Пошаљите коментар
ЦЕНА ПЕЧЕЊА ОТИШЛА НЕБУ ПОД ОБЛАКЕ Ако славите славу, чекају вас ОЗБИЉНИ издаци КИСЕЛИ КУПУС ПОСТАО ЛУКСУЗ
печење

ЦЕНА ПЕЧЕЊА ОТИШЛА НЕБУ ПОД ОБЛАКЕ Ако славите славу, чекају вас ОЗБИЉНИ издаци КИСЕЛИ КУПУС ПОСТАО ЛУКСУЗ

23.10.2024. 19:18 19:30
ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ КИСЕЛИ КУПУС Веома је важно знати када ћете га СТАВИТИ У КАЦУ; Рибанац или у главицама - одлучите сами
купус

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ КИСЕЛИ КУПУС Веома је важно знати када ћете га СТАВИТИ У КАЦУ; Рибанац или у главицама - одлучите сами

03.10.2024. 11:44 13:19
ДА ЛИ ЈЕ ПРЕПОРУЧЉИВО ЗАМРЗНУТИ КИСЕЛИ КУПУС? Ово је набољи начин да га одложите у замрзивач и ПРОДУЖИТЕ рок употребе

ДА ЛИ ЈЕ ПРЕПОРУЧЉИВО ЗАМРЗНУТИ КИСЕЛИ КУПУС? Ово је набољи начин да га одложите у замрзивач и ПРОДУЖИТЕ рок употребе

10.02.2024. 15:57 16:02