Једноставан, БРЗ И ЈЕФТИН ручак: Од САМО ТРИ НАМИРНИЦЕ које готово сигурно имате у кухињи
Савршен ручак за 100 динара
Овај рецепт за традиционалну шпанску тортиљу припрема се веома лако и брзо, а што је најбитније од свега, максимално штеди кућни буџет, а поврх тога, највероватније нећете ни морати да идете у набавку, јер све три намирнице у већини случајева имате код куће.
Ово јело је савршено и због тога што може да се послужи као доручак, али и као ручак или вечера, у зависности уз шта је сервирате. Мада, овај шпански специјалитет је изврстан и сам по себи без икаквих додатака.
Потребни састојци:
– 4 кромпира
– Једна главица црног лука
– 4 јаја
– Уље, со, бибер
Припрема:
Ољуштите кромпир и исецкајте га на ситне коцкице или на танке кругове.
У тигањ налијте уље толико да прекрије дно и загрејте га, а потом убаците лук и кромпир. Динстајте док кромпир не омекша, а лук не потамни.
Склоните са рингле и оцедите кромпир од уља, али не бацајте то искоришћено уље.
Јаја умутите у кајгану, а потом додајте смесу кромпира и лука и добро помешајте.
Поново у тигањ сипајте уље на коме сте пржили кромпир и загрејте га, па убаците смесу од јаја, кромпира и лука. Зачините сољу и бибером по укусу.
Оставите да се пржи на тихој ватри, обавезно без мешања.
Тигањ прекријте тањиром, па окрените тако да сада већ формирана тортиља остане на тањиру, а потом је вратите у тигањ, како би испекли и другу страну.
Дневник/ Krstarica.rs