Jednostavan, BRZ I JEFTIN ručak: Od SAMO TRI NAMIRNICE koje gotovo sigurno imate u kuhinji
Savršen ručak za 100 dinara
Ovaj recept za tradicionalnu špansku tortilju priprema se veoma lako i brzo, a što je najbitnije od svega, maksimalno štedi kućni budžet, a povrh toga, najverovatnije nećete ni morati da idete u nabavku, jer sve tri namirnice u većini slučajeva imate kod kuće.
Ovo jelo je savršeno i zbog toga što može da se posluži kao doručak, ali i kao ručak ili večera, u zavisnosti uz šta je servirate. Mada, ovaj španski specijalitet je izvrstan i sam po sebi bez ikakvih dodataka.
Potrebni sastojci:
– 4 krompira
– Jedna glavica crnog luka
– 4 jaja
– Ulje, so, biber
Priprema:
Oljuštite krompir i iseckajte ga na sitne kockice ili na tanke krugove.
U tiganj nalijte ulje toliko da prekrije dno i zagrejte ga, a potom ubacite luk i krompir. Dinstajte dok krompir ne omekša, a luk ne potamni.
Sklonite sa ringle i ocedite krompir od ulja, ali ne bacajte to iskorišćeno ulje.
Jaja umutite u kajganu, a potom dodajte smesu krompira i luka i dobro pomešajte.
Ponovo u tiganj sipajte ulje na kome ste pržili krompir i zagrejte ga, pa ubacite smesu od jaja, krompira i luka. Začinite solju i biberom po ukusu.
Ostavite da se prži na tihoj vatri, obavezno bez mešanja.
Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da sada već formirana tortilja ostane na tanjiru, a potom je vratite u tiganj, kako bi ispekli i drugu stranu.
Dnevnik/ Krstarica.rs