ИСКОРИСТИТЕ КЕЉ И НАПРАВИТЕ ИДЕАЛАН ПОСНИ РУЧАК Сочне сарме из тигања за које ће вам сви тражити рецепт
Традиционално јело припремљено на мало другачији начин.
Током сезоне поста ово јело ће сигурно бити неизоставно на вашој трпези. Посебан начин припреме и мало другачији састојци, у односу на сарме на које смо навикли, ће вам се сигурно допасти.
Састојци:
- главица кеља
- 500г кромпира
- 300г биљног сира
- 2 чена белог лука
- 400г прадајиз пелата
- першунов лист
- со, бибер
Припрема:
Одвојите лепе и велике листове кеља, дебљи део истањите ножем, а потом их кратко избланширајте у кључалој води и одмах по вађењу их ставите у хладну воду да се прохладе. Док се лиске хладе и цеде, ви за то време изрендајте кромпир, који сте prеthodno добро опрали. Након тога га ставите на загрејану ринглу да се динста. Када је кромпир готов, додајте му сир и зачине. Листове кеља филујте на уобичајени начин, као да припремате обичну сарму. Увијене сарме запеците у тигању са свих страна лепо, прелијте преко њих парадајиз пелат, поспите исецкани бели лук и першунов лист. Оставите сарме у тигању да се крчкају још неких 30 минута, а затим их послужите.
Kurir.rs/ Дневник