ISKORISTITE KELJ I NAPRAVITE IDEALAN POSNI RUČAK Sočne sarme iz tiganja za koje će vam svi tražiti recept
Tradicionalno jelo pripremljeno na malo drugačiji način.
Tokom sezone posta ovo jelo će sigurno biti neizostavno na vašoj trpezi. Poseban način pripreme i malo drugačiji sastojci, u odnosu na sarme na koje smo navikli, će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
- glavica kelja
- 500g krompira
- 300g biljnog sira
- 2 čena belog luka
- 400g pradajiz pelata
- peršunov list
- so, biber
Priprema:
Odvojite lepe i velike listove kelja, deblji deo istanjite nožem, a potom ih kratko izblanširajte u ključaloj vodi i odmah po vađenju ih stavite u hladnu vodu da se prohlade. Dok se liske hlade i cede, vi za to vreme izrendajte krompir, koji ste prethodno dobro oprali. Nakon toga ga stavite na zagrejanu ringlu da se dinsta. Kada je krompir gotov, dodajte mu sir i začine. Listove kelja filujte na uobičajeni način, kao da pripremate običnu sarmu. Uvijene sarme zapecite u tiganju sa svih strana lepo, prelijte preko njih paradajiz pelat, pospite iseckani beli luk i peršunov list. Ostavite sarme u tiganju da se krčkaju još nekih 30 minuta, a zatim ih poslužite.
Kurir.rs/ Dnevnik