БРЗ И УКУСАН ДОРУЧАК: Мафини од шунке и качкаваља
За доручак најчешће узимамо оно нешто практично, што малтене можемо и успут до посла да грицнемо, да не губимо време код куће. Зато је најбоље да припремите мафине од шунке и качкаваља које можете јести и у превозу.
Рецепт је савршен и можете да пронаћи у наставку текста.
Састојци за мафине од шунке и качкаваља: 2 јајета, 100 г отопљеног путера, 150 мл млека, 1 кашичица шећера, 400 г брашна, 1 кесица прашка за пециво, 200 г шунке, 200 г качкаваља, мало соли.
Припрема:
Пре свега загрејте рерну и подмажите модлу за мафине.
У чинији умутите јаја, па додајте умућен путер, млеко и шећер и мутите миксером док се не сједини и шећер на отопи. Просејано брашно помешајте са прашком за пециво и соли па додајте у чинију са јајима.
Шунку исеците на мање комаде, а качкаваљ можете да изрендате или да исечете на мање коцке па убаците у чинију са смесом за мафине. Сједињено и добро промешано тесто сипајте у калупе пазећи да се у сваком налази и шунка и качкаваљ. Слободно напуните до врха модли.
Пеците до 25 минута на 180 степени, а чачкалицом можете проверити да ли је готово.
Када мафини буду готови, оставите пет минута у модлама па их онда извадите да се охладе.
(Она)