Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

АКО ОВАКО КУВАТЕ ЈАЈЕ НЕЋЕ ВАМ ПОЗЕЛЕНЕТИ ЖУМАНЦЕ Пробајте овај трик

04.11.2024. 09:29 09:35
Пише:
Јаје
Фото: pixabay/ilustracija

Ако желите да скувате јаја без да им жуманца постану зелена, постоји неколико једноставних трикова које можете применити.

Често се деси да жуманца добију зелену нијансу због реакције између гвожђа из жуманца и сумпорних гасова који се ослобађају из беланца током кувања.

Да бисте то избегли, стручњаци препоручују кување јаја на пари. Овај метод помаже у очувању хранљивих материја и спречава промену боје жуманца. Ако се одлучите за кување у шерпи, прво пустите воду да прокључа, а затим поклопите шерпу и кувајте јаја на пари око 12 минута.

Након тога, одмах их пребаците у ледену воду како бисте зауставили процес кувања. Овако припремљена јаја биће савршена и укусна, без непожељне зелене боје.

informer.rs/dnevnik.rs

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар