Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

AKO OVAKO KUVATE JAJE NEĆE VAM POZELENETI ŽUMANCE Probajte ovaj trik

04.11.2024. 09:29 09:35
Piše:
Јаје
Foto: pixabay/ilustracija

Ako želite da skuvate jaja bez da im žumanca postanu zelena, postoji nekoliko jednostavnih trikova koje možete primeniti.

Često se desi da žumanca dobiju zelenu nijansu zbog reakcije između gvožđa iz žumanca i sumpornih gasova koji se oslobađaju iz belanca tokom kuvanja.

Da biste to izbegli, stručnjaci preporučuju kuvanje jaja na pari. Ovaj metod pomaže u očuvanju hranljivih materija i sprečava promenu boje žumanca. Ako se odlučite za kuvanje u šerpi, prvo pustite vodu da proključa, a zatim poklopite šerpu i kuvajte jaja na pari oko 12 minuta.

Nakon toga, odmah ih prebacite u ledenu vodu kako biste zaustavili proces kuvanja. Ovako pripremljena jaja biće savršena i ukusna, bez nepoželjne zelene boje.

informer.rs/dnevnik.rs

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar