Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO I VIDEO) RUKOMETAŠI VOJVODINE OSVOJILI SVESRPSKI KUP PO OSMI PUT: U finalu nadigrali banjalučki Borac

13.09.2024. 22:03 22:40
Piše:
RK Vojvodina
Izvor: Dnevnik

(Od našeg specijalnog izveštača)

Rukometaši Vojvodine osvojili su Svesrpski kup, popšto su u finalu nadigrali domaći Borac u hali Borik u Banjaluci sa 39:25 (19:11).

Za samo dva dana stigao je drugi trofej u vitrine Rukometnog kluba Vojvodina. Posle Superkupa, kada su bili bolji od Partizana, Novosađani su podigli pehar i Svesrpskog kupa. Vojvodina je tako osmi put, odnosno jedini osvajač najmlađeg klupskog rukometnog takmičenja na našim prostorima, koje je ustanovljeno 2014. godine (2014, 2016, 2017, 2019, 2021, 2022, 2023. i 2024).

 

I pre finala znalo se da je razlika u klasi velika između ove dve ekipe, što se pokazalo već od uvodnih minuta susreta. Banjalučani su u prvih nekoliko minuta koliko toliko uspeli da drže ritam sa šampionom Srbije, da bi posle desetak minuta Vojvodina potpuno preuzela situaciju u svoje ruke, na golu je blistao Fran Lučin, dok je De Silva sigurno vodio napad Novosađana, uz kontre preko Vorkapića i Sese. I pored velikog umora iz polufinalne utakmice protiv Partizana, to se nije osetilo u njihovoj igri, pošto je trener Boris Rojević na fin način kombinovao sve raspoložive snage, a hvala bogu na raspolaganju ima po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Ko god da je dobio šansu donosio je određeni kvalitet, na koji rukometaši Borca nisu mogli da odgovore.

Jovanović MVP

Milan Jovanovic
Izvor: Dnevnik

Vojvodinin igrač Milan Jovanović proglašen je za najboljeg igrača, MVP.

Najbolji strelac je Nedim Hadžić iz Borca, dok je najbolji čuvar mreže Fran Lučina iz Vojvodine.

Duša ekipe i uspeha Voše su bez sumnje dvojica Miljana, Vukovljak i Pušica, dve radilice koje drže celu ekipu iako ne prelaze centar. Bez obzira što je Vojvodina promenila dosta igrača, Novosađani su pokazali da su najkvalitetniji sastav, da sa pravom važe i dalje za glavnog kandidata za šampionsku titulu, bez obzira što se u javnosti stvara slika da je to Partizan. Ako je suditi prema prvoj utakmici crveno i crno belih, trenutna je prednost na strani Novosađana, što nikako ne treba zanemariti da je tek početak sezone i da ni jedna ni druga ekipa nisu dobile prave obrise igre. Partizan i Vojvodina, več u sredu, sastaće se u prvom kolu Superlige u Novom Sadu.

Gledajući obe utakmice na Svesrpskom kupu, Vojvodina je pokazala da je mnogo dobila sa srednjuim bekom Da Silvom, koji gaji potpuno drugi stil od Puhovskog (promena pravca, upošljavanje igrača, brzinom), kao i pivotom  Kavčićem, koji na crti se odlično snalazi postižući gol ili iznudi sedmerac. Golmanski tandem Trnavac – Lučin nastavio je da „pohvata“ ono što sjajnoj odbrani promakne. Sve u svemu, Vojvodina je na dobrom putu na nastavi nisku trofeja, a na samom početku sezone u vitrinu jestavila već dva.

 

Vojvodina – Borac 39:25 (19:11)

BANJALUKA: SD Borik, gledalaca: 700, sudije: Berjan i Ilić (Doboj), sedmerci: Vojvodina 4 (2), Borac 2 (2), isključenja: Vojvodina 12, Borac 2 minuta. 

VOJVODINA: Lučin (12 odbvrana), Vorkapić 6, Mileta 1, Vukovljak, Stankov 1, Da Silva 3, Trnavac, Pušica, Rađenović 2, Nikolić, Predović 5, Đorđić 6, Kavčić 4, Hešam Sesa 4 (1), Puhovski 3 (1), Jovanović 1.

BORAC: Grahovac (4 odbrane, 1 sedmerac), Ivanović 3, Đurđević 3, Stevanović, Krivokapič, Trivunović 2, Bogdanić, Petrović, Bubić 2, Nježić, Čabaravdić (2 odbrane), Vujović 4, Hadžić 8 (2), Milivojević 3, Todorović, Momić (2 odbrana).

Jovo Galić

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
(FOTO I VIDEO) RUKOMETAŠI VOJVODINE OSVOJILI SUPERKUP SRBIJE i plasirali se u finale Svesrpskog kupa
RK Vojvodina

(FOTO I VIDEO) RUKOMETAŠI VOJVODINE OSVOJILI SUPERKUP SRBIJE i plasirali se u finale Svesrpskog kupa

12.09.2024. 22:01 23:13