clear sky
13°C
18.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0508
usd
105.2142
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО И ВИДЕО) РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ОСВОЈИЛИ СВЕСРПСКИ КУП ПО ОСМИ ПУТ: У финалу надиграли бањалучки Борац

13.09.2024. 22:03 22:40
Пише:
RK Vojvodina
Извор: Дневник

(Од нашег специјалног извештача)

Рукометаши Војводине освојили су Свесрпски куп, попшто су у финалу надиграли домаћи Борац у хали Борик у Бањалуци са 39:25 (19:11).

За само два дана стигао је други трофеј у витрине Рукометног клуба Војводина. После Суперкупа, када су били бољи од Партизана, Новосађани су подигли пехар и Свесрпског купа. Војводина је тако осми пут, односно једини освајач најмлађег клупског рукометног такмичења на нашим просторима, које је установљено 2014. године (2014, 2016, 2017, 2019, 2021, 2022, 2023. и 2024).

 

И пре финала знало се да је разлика у класи велика између ове две екипе, што се показало већ од уводних минута сусрета. Бањалучани су у првих неколико минута колико толико успели да држе ритам са шампионом Србије, да би после десетак минута Војводина потпуно преузела ситуацију у своје руке, на голу је блистао Фран Лучин, док је Де Силва сигурно водио напад Новосађана, уз контре преко Воркапића и Сесе. И поред великог умора из полуфиналне утакмице против Партизана, то се није осетило у нјиховој игри, пошто је тренер Борис Ројевић на фин начин комбиновао све расположиве снаге, а хвала богу на располагању има по два квалитетна играча на свакој позицији. Ко год да је добио шансу доносио је одређени квалитет, на који рукометаши Борца нису могли да одговоре.

Јовановић МВП

Milan Jovanovic
Извор: Дневник

Војводинин играч Милан Јовановић проглашен је за најбољег играча, МВП.

Најбољи стрелац је Недим Хаџић из Борца, док је најбољи чувар мреже Фран Лучина из Војводине.

Душа екипе и успеха Воше су без сумње двојица Миљана, Вуковљак и Пушица, две радилице које држе целу екипу иако не прелазе центар. Без обзира што је Војводина променила доста играча, Новосађани су показали да су најквалитетнији састав, да са правом важе и даље за главног кандидата за шампионску титулу, без обзира што се у јавности ствара слика да је то Партизан. Ако је судити према првој утакмици црвено и црно белих, тренутна је предност на страни Новосађана, што никако не треба занемарити да је тек почетак сезоне и да ни једна ни друга екипа нису добиле праве обрисе игре. Партизан и Војводина, веч у среду, састаће се у првом колу Суперлиге у Новом Саду.

Гледајући обе утакмице на Свесрпском купу, Војводина је показала да је много добила са средњуим беком Да Силвом, који гаји потпуно други стил од Пуховског (промена правца, упошљавање играча, брзином), као и пивотом  Кавчићем, који на црти се одлично сналази постижући гол или изнуди седмерац. Голмански тандем Трнавац – Лучин наставио је да „похвата“ оно што сјајној одбрани промакне. Све у свему, Војводина је на добром путу на настави ниску трофеја, а на самом почетку сезоне у витрину јеставила већ два.

 

Војводина – Борац 39:25 (19:11)

БАЊАЛУКА: СД Борик, гледалаца: 700, судије: Берјан и Илић (Добој), седмерци: Војводина 4 (2), Борац 2 (2), искључења: Војводина 12, Борац 2 минута. 

ВОЈВОДИНА: Лучин (12 одбврана), Воркапић 6, Милета 1, Вуковљак, Станков 1, Да Силва 3, Трнавац, Пушица, Рађеновић 2, Николић, Предовић 5, Ђорђић 6, Кавчић 4, Хешам Сеса 4 (1), Пуховски 3 (1), Јовановић 1.

БОРАЦ: Граховац (4 одбране, 1 седмерац), Ивановић 3, Ђурђевић 3, Стевановић, Кривокапич, Тривуновић 2, Богданић, Петровић, Бубић 2, Њежић, Чабаравдић (2 одбране), Вујовић 4, Хаџић 8 (2), Миливојевић 3, Тодоровић, Момић (2 одбрана).

Јово Галић

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
(ФОТО И ВИДЕО) РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ОСВОЈИЛИ СУПЕРКУП СРБИЈЕ и пласирали се у финале Свесрпског купа
RK Vojvodina

(ФОТО И ВИДЕО) РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ОСВОЈИЛИ СУПЕРКУП СРБИЈЕ и пласирали се у финале Свесрпског купа

12.09.2024. 22:01 23:13