Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO I VIDEO) RUKOMETAŠI VOJVODINE OSVOJILI SUPERKUP SRBIJE i plasirali se u finale Svesrpskog kupa

12.09.2024. 22:01 23:13
Piše:
RK Vojvodina
Izvor: Dnevnik

Rukometaši Vojvodine savladali su Partizan sa 24:22 u dvorani Borik u Banjaluci i domogli se prvog trofeja u sezoni - Superkupa Srbije.

Lepša premijera rukometne sezone za igrače Vojvodine nije mogla da se zamisli od trijumfa u prvom zvaničnom takmičenju, Superkupu Srbije, i to protiv najvećeg i najžešćeg konkurenta za ovogodišnje trofeje, ekipe Partizana. Rukometaši Vojvodine uspeli su osmi put da podignu pehar namenjen pobedniku Superkupa, a prethodno to im je polazilo za rukom 2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019 i 2023. Za razliku od njih, Partizan je to uspeo samo tri puta, poslednji put 2012. godine.

RK Vojvodina
Izvor: Dnevnik

Ono što je zanimljivo je to da je prvi put u istoriji ovo takmičenje održano izvan granica Srbije, i to u Banjaluci, na neutralnom terenu, ali uz prisustvo velikog broja navijača oba kluba. Ovaj meč ujedno se računao i kao polufinalni za Svesrpski kup, pa će Vojvodina u petak od 20.15 časova na megdan banjalučkom Borcu, koji je bio bolji od Sloge iz Doboja (27:26).

Jovanović MVP

Milan Jovanovic
Izvor: Dnevnik

Za najboljeg igrača Superkupa proglašen je Milan Jovanović. On je odigrao sjajnu utakmicu i postrigao deset golova. 

Videlo se da su obe ekipe dali sebi velike ciljeve i zadatke, gde je Partizan iskoristio za nijansu bolju igru u odbrani kroz dobar napad, pa je na njihovom kontu bilo tri gola viška (7:4) u 13.minutu, gde su Crnoglavac i Zečević bili neumoljivi, a Slovenac Miha Kotar pametno je vodio izabranike Đorđa Ćirkovića. Vojvodina je u 6. minutu ostala bez važnog igrača Vukašina Vorkapića, koji je dobio crveni karton kada je prilikom šuta sa sedam metara pogodio golamana Partizana Haidarirada. Tako da je celokupan teret desnog krila pao na novajliju Frana Miletu.

RK Vojvodina
Izvor: Dnevnik

Tada su i navijači Voše, potpomognuti prijateljskim kolegama iz Banjaluke čuvenim „lešinarima“, njih oko 400, ušli u dvoranu i nadglasali grobare, kojih se okupilo duplo manje. To kao da je dalo krila njihovim ljubimcima, Vojvodina je zaigrala odbranu znatno kvalitetnije, pa je crno-belima ponestalo snage i rešenja da pronađu rešenja za novosadsku defanzivu. Aktuelni šampion je to iskoristio da brzom tranziciju preokerene rezultat i stekne dva gola prednosti (17:15).

SATNICA

Petak (finala)

Borac – Crvena zvezda žene (17.45 – RTRS, RTS 2)

Borac – Vojvodina muškarci (20.15 – RTRS, RTS 2)

RK Vojvodina
Izvor: Dnevnik

Da rezultatska neizvesnost potraje i dalje potrudio se golman Beograđana Heidarirad zaustavivši nekoliko šuteva. Međutim, rešenje nije mogao da nađe za nezaustavljivog Petra Đorđića, koji je bio precizan i sa linije sadam metara, kao i iz igre. Vojvodina je gradila igru preko pivota Mihe Kavčića, koji se sjajno borio na crti, a veliku podršu izabranici Borisa Rojevića imali su u golmanu Andreju Trnavcu, ispred koga su najvažnije odbrambene zadatke odrađivala dva Miljana, Vukovljak i Pušica.

DOSADAŠNJI OSVAJAČI

Vojvodina 8 puta (2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019, 2023, 2024)

Partizan 3 puta (2009, 2011, 2012)

M-plastika 1 put (2022)

C. zvezda 1 put (2017)

RK Vojvodina
Izvor: Dnevnik

Ono što Partizan nije iskoristio početkom susreta, Vojvodina je uspela da poveća prednost početkom drugog dela, koju je održala do kraja susreta. U tom delu igre dve ključne ličnosti bili su Andrej Trnavac i Milan Jovanović, koji je poput haubice rešetao mrežu golmana Partizana. Nastavljena je teška rovovska borba, oba golmana su bila na visini zadatka, a zahvaljujući odbrani Vojvodina je osvojila osmi Superkup Srbije i ušla u osmo finale Svesrpskog kupa, iako joj suđenje nije išlo naruku. Pohvale je zaslužio i levo krilo brzonogi Egipćanin Sesa, koji je postigao dva-tri lepa gola, istrčavao je kontru i u odbrani bio na visini zadatka. Partizan je pokazao da ima kvalitet, ali ne i pojedinca poput Jovanovića, koji će da prelomi utakmicu.

RK Vojvodina
Izvor: Dnevnik

Vojvodina – Partizan 24:22 (11:10)

BANJALUKA: SD Bori:k, gledalaca: 2.500, sudije: Pandžić (Zrenjanin) i Mošorinski (Novi Sad), sedmerci: Vojvodina 4 (3), Partizan 8 (6), isključenja: Vojvodina 8, Partizan 4 minuta. Crveni karton: Vorkapić (Vojvodina) u 6. minutu.

VOJVODINA: Trnavac (10 odbrana, 2 sedmerac), Lučin, Nikolić 3, Da Silva, Rađenović, Vorkapić, Mileta, Kavčić 1, Dodić, Predović, Puhovski, Hešam Sesa 4, Vukovljak, Jovanović 10, Pušica, Đorđić 6 (3).

PARTIZAN: Arsenić, Heidarirad (8 odbrana), Vasić 1, Crnoglavac 5 (1), Šotić, Jović, Barjaktarović 2, Kotar 6 (5), Zečević 3, Ratković, Mićić 1, Obradović, Popović, Peštić, Leovac, Anđelković.

Jovo Galić

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
(FOTO/VIDEO) STIGLI RUKOMETAŠI CRVENO-BELIH NA TURNIR U BANJALUKU Voša u četvrtak čeka Partizan u polufinalu
turnir

(FOTO/VIDEO) STIGLI RUKOMETAŠI CRVENO-BELIH NA TURNIR U BANJALUKU Voša u četvrtak čeka Partizan u polufinalu

11.09.2024. 21:48 22:32
RUKOMETAŠI VOJVODINE U ČETVRTAK I PETAK U BANJALUCI JURE DVA TROFEJA: Pobediti velikog rivala
2

RUKOMETAŠI VOJVODINE U ČETVRTAK I PETAK U BANJALUCI JURE DVA TROFEJA: Pobediti velikog rivala

11.09.2024. 13:30 15:04