Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U SUBOTICI U NEDELJU SUSRET VOJVOĐANSKIH SUPERLIGAŠA, SPARTAKA I VOJVODINE: Problem Novosađana odsustvo koncentracije

04.10.2024. 18:49 18:57
Piše:
vukan savicevic, vojvodina
Foto: Vukan Savićević na meču s Novim Pazarom, foto: F. Bakić

Svojevremeno su susreti Spartaka i Vojvodine u znatnoj meri odlučivali koja će od dveju vojvođanskih ekipa u plej-of i u borbu za evropske kvalifikacije.

Sticajem okolnosti i loših rezultata susret istih suparnika u nedelju, značiće mogući skok ka sredini tabele i beg iz zone gde se fenjer kači.

 Verovao sam da smo neke stvari ostavili iza sebe, kao što su golovi u 20. sekundi ili u 95. minutu – osvrnuo se Krtolica na prethodne utakmice. – Međutim, nama se u tri utakmice dese stvari koje se nekom dešavaju u čitavoj sezoni. U svlačionici ne postoji nikakav problem. Takvi momenti, kakvi su se nama desili, to ne može da se trenira. Koncentracija je u pitanju, a koncentracija znači proces koji traje, ne može „na klik“ da se upali. Možda grešim, ali ne vidim čime su nas Radnički ili Novi Pazar iznenadili. Mogu samo da budem ljut što smo u narednih 10 minuta hteli da damo nekoliko golova, što smo srljali i tako ostavili mnogo prostora za njihovu tranziciju. Istina, imamo problem u mobilnosti trojice igrača u napadu, kada se protivnik spusti u nisku zonu. Ali, u takcim situacijama i Mančester siti ima problema. Držimo loptu 70 posto vremena, šutnemo 20 puta, ali, eto, ni to nije bilo dovoljno.

Trčanjem do pobede 

Poput Vojvodine, ni Spartakov tim nije na nivou najave kolektiva uoči početka prvenstva, još manje je u skladu sa očekivanjima navijača. 

milos kruscic, spartak
Foto: Miloš Kruščić, foto: FK Spartak Subotica

– Kad izgubite dve utakmice zaredom nikako nije prijatno – rekao je trener Subotičana Miloš Kruščić. – Prethodna utakmica, koju smo izgubili protiv Jedinstva, sigurno je naša najlošija partija od kada sam ja u Spartaku. Imali smo ideju, ali nismo uspeli i da je realizujemo. Kod kuće igramo bolje, nadam se da će tako da bude i u nedelju protiv Vojvodine, mada je reč o kvalitetnoj ekipi, bez obzira što je i njihov start znatno ispod vrednosti tima, ali i njihovih igrača na svim pozicijama. Naš fokus biće na trčanju, ali i na demonstraciji igračke vrednosti našeg tima.

Preuzimajući odgovornost, Vošin strateg je ubeđen u ispravnost smera koji je sa saradnicima, ali i svim igračima odreda, zauzeo nakon što je prihvatio ulogu šefa stručnog štaba u vrlo nezahvalnom trenutku, sa igračkim kadrom na čiji sastav u prelaznom roku nije uticao.

– Meni je svaka utakmica kvalifikaciona – svestan je toga Krtolica. – Ali, uprkos svemu, uvek ću da branim igrače. Hajde sada da vidimo kako će oni da odgovore na to. Nemam problem u radu, organizaciji, sve ćemo da uradimo da promenimo sliku, da promenimo i sastav ako je potrebno, nema nezamenjivih. Teren je jedino merilo. Izaći ćemo mi iz svega toga, u to nema sumnje. Sa mnom, ili bez mene, najmanje je važno. Vojvodina je jedino važna, kako meni, tako i svima u klubu. Ja duboko verujem da će ovaj tim biti tamo gde bi trebalo da bude. U Suboticu idemo da pobedimo. Vojvodina svaku utakmicu započinje sa namerom da pobedi protivnika, bez obzira ko je s druge strane terena. 

Što se sastava Vojvodine tiče neizvesni su Crnomarković koji prima infuziju i Poletanović koji nije trenirao zbog posledica udarca u prethodnoj utakmici.

L. B-z 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
(VIDEO) PREOKRET ZA PREOKRETOM NA "KARAĐORĐU" Vojvodina protiv Radničkog vodila, gubila, opet vodila... NA KRAJU REMI 3:3 PROTIV NIŠLIJA

ŠOK MEČ U NOVOM SADU

(VIDEO) PREOKRET ZA PREOKRETOM NA "KARAĐORĐU" Vojvodina protiv Radničkog vodila, gubila, opet vodila... NA KRAJU REMI 3:3 PROTIV NIŠLIJA

28.09.2024. 21:12 22:20
(FOTO) VOŠI POSED, GOSTIMA ČITAV PLEN Nevesela fudbalska priča na Karađorđu

Vojvodina primila gol posle samo 25 sekundi

фудбал

(FOTO) VOŠI POSED, GOSTIMA ČITAV PLEN Nevesela fudbalska priča na Karađorđu

02.10.2024. 21:41 21:50