light rain
13°C
04.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У СУБОТИЦИ У НЕДЕЉУ СУСРЕТ ВОЈВОЂАНСКИХ СУПЕРЛИГАША, СПАРТАКА И ВОЈВОДИНЕ: Проблем Новосађана одсуство концентрације

04.10.2024. 18:49 18:57
Пише:
vukan savicevic, vojvodina
Фото: Вукан Савићевић на мечу с Новим Пазаром, фото: Ф. Бакић

Својевремено су сусрети Спартака и Војводине у знатној мери одлучивали која ће од двеју војвођанских екипа у плеј-оф и у борбу за европске квалификације.

Стицајем околности и лоших резултата сусрет истих супарника у недељу, значиће могући скок ка средини табеле и бег из зоне где се фењер качи.

 Веровао сам да смо неке ствари оставили иза себе, као што су голови у 20. секунди или у 95. минуту – осврнуо се Кртолица на претходне утакмице. – Међутим, нама се у три утакмице десе ствари које се неком дешавају у читавој сезони. У свлачионици не постоји никакав проблем. Такви моменти, какви су се нама десили, то не може да се тренира. Концентрација је у питању, а концентрација значи процес који траје, не може „на клик“ да се упали. Можда грешим, али не видим чиме су нас Раднички или Нови Пазар изненадили. Могу само да будем љут што смо у наредних 10 минута хтели да дамо неколико голова, што смо срљали и тако оставили много простора за њихову транзицију. Истина, имамо проблем у мобилности тројице играча у нападу, када се противник спусти у ниску зону. Али, у такцим ситуацијама и Манчестер сити има проблема. Држимо лопту 70 посто времена, шутнемо 20 пута, али, ето, ни то није било довољно.

Трчањем до победе 

Попут Војводине, ни Спартаков тим није на нивоу најаве колектива уочи почетка првенства, још мање је у складу са очекивањима навијача. 

milos kruscic, spartak
Фото: Милош Крушчић, фото: ФК Спартак Суботица

– Кад изгубите две утакмице заредом никако није пријатно – рекао је тренер Суботичана Милош Крушчић. – Претходна утакмица, коју смо изгубили против Јединства, сигурно је наша најлошија партија од када сам ја у Спартаку. Имали смо идеју, али нисмо успели и да је реализујемо. Код куће играмо боље, надам се да ће тако да буде и у недељу против Војводине, мада је реч о квалитетној екипи, без обзира што је и њихов старт знатно испод вредности тима, али и њихових играча на свим позицијама. Наш фокус биће на трчању, али и на демонстрацији играчке вредности нашег тима.

Преузимајући одговорност, Вошин стратег је убеђен у исправност смера који је са сарадницима, али и свим играчима одреда, заузео након што је прихватио улогу шефа стручног штаба у врло незахвалном тренутку, са играчким кадром на чији састав у прелазном року није утицао.

– Мени је свака утакмица квалификациона – свестан је тога Кртолица. – Али, упркос свему, увек ћу да браним играче. Хајде сада да видимо како ће они да одговоре на то. Немам проблем у раду, организацији, све ћемо да урадимо да променимо слику, да променимо и састав ако је потребно, нема незамењивих. Терен је једино мерило. Изаћи ћемо ми из свега тога, у то нема сумње. Са мном, или без мене, најмање је важно. Војводина је једино важна, како мени, тако и свима у клубу. Ја дубоко верујем да ће овај тим бити тамо где би требало да буде. У Суботицу идемо да победимо. Војводина сваку утакмицу започиње са намером да победи противника, без обзира ко је с друге стране терена. 

Што се састава Војводине тиче неизвесни су Црномарковић који прима инфузију и Полетановић који није тренирао због последица ударца у претходној утакмици.

Л. Б-з 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) ПРЕОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТОМ НА "КАРАЂОРЂУ" Војводина против Радничког водила, губила, опет водила... НА КРАЈУ РЕМИ 3:3 ПРОТИВ НИШЛИЈА

ШОК МЕЧ У НОВОМ САДУ

(ВИДЕО) ПРЕОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТОМ НА "КАРАЂОРЂУ" Војводина против Радничког водила, губила, опет водила... НА КРАЈУ РЕМИ 3:3 ПРОТИВ НИШЛИЈА

28.09.2024. 21:12 22:20
(ФОТО) ВОШИ ПОСЕД, ГОСТИМА ЧИТАВ ПЛЕН Невесела фудбалска прича на Карађорђу

Војводина примила гол после само 25 секунди

фудбал

(ФОТО) ВОШИ ПОСЕД, ГОСТИМА ЧИТАВ ПЛЕН Невесела фудбалска прича на Карађорђу

02.10.2024. 21:41 21:50