Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Zvezde nisu pušteni na KiM, protiv Trepče u Pazovi

09.10.2019. 11:17 17:06
Piše:
Foto: FOTO TANJUG/ MILOS SIMANOVIC/ nr

JARINJE: Ekspedicija Crvene zvezde nije puštena na Kosmet i fudbaleri su se vratili sa administrativnog prelaza Jarinje, javlja reporter Tanjuga

To znači da od utakmice Kupa Srbije protiv Trepče u Zvečanu definitivno nema ništa, pa će taj duel biti odigran 10. oktobra od 17 sati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Kako je ranije javio reporter Tanjuga fudbalere Crvene zvezde čekao je na Jarinju prvi čovek Srpske liste goran Rakić.

Terzić: Hteli smo da igramo, velika diplomatska pobeda 

 JARINJE: Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da mu je žao što je srpski narod ostao uskraćen za meč Trepče i crveno-belih i poručio da je, uprkos zabrani ulaska na Kosmet, ostvarena diplomatska pobeda Zvezde i Srbije.



"Svedoci ste šta se desilo. Došli smo da igramo fudbal i da se bavimo sportom, ali to nam je uskraćeno i pored preporuke FIFA. Kosovske organizacije su se oglušile na to. Bio sam prvi u koloni i kada smo došli na prelaz policajci su mi samo rekli da je to odluka Vlade ''Kosova''i da nemaju nikakva dodatna objašnjenja", rekao je Terzić novinarima na Jarinju.



On je dodao da mu žo mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski događaj.



"Bez obzira što se na ''Kosovu'' pozivaju na sport i fudbal, pokazali su da je sve samo farsa i da ne rade u duhu fer-pleja. Nismo želeli da se bavimo insinuacijama i zato smo došli. Nema nijedan razlog zašto utakmica danas nije odigrana. Ovo je velika diplomatska pobeda Srbije i Zvezde, jer je FIFA savetovala da se igra", poručio je Terzić.

Jakšić: Policija saopštila da će sprečiti meč sa Zvezdom



ZVEČAN: Sportski direktor Fudbalskog kluba Trepča Bojan Jakšić rekao je za RTS da je dobio potvrdu od kosovske policije da će biti sprečeno odigravanje utakmice sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije.



Trepča je od 14 časova u Žitkovcu trebalo da ugosti Zvezdu u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Rosu imala naređenje da hapsi

U danu kada je delegacija Crvene zvezde trebalo da ode na Kosmet, na prelazu Jarinje su bile prisutni pripadnici specijalne jedinice kosovske policije (ROSU), ali su se povukli ,izvestio je predsednik Srpske liste Goran Rakić. "Potvrđena nam je informacija da su nas iza granice čekali pripadnici specijalne jedinice ROSU u najvišoj pripravnosti sa naredbom za hapšenja", navedeno je iz kluba. Navodno se naredba za hapšenje odnosila na članove delegacije FK Crvena zvezda.

Tehnički direktor Trepče Vladan Radovanović: Bili smo optimisti

Tehnički direktor FK Trepča Vladan Radovanović obratio se medijima povodom zabrane ulaska Zvezdi na teritoriju KiM.

- Mi smo se spremali za utakmicu otkad je izvučena Zvezda na žrebu. Žao nam je svima, bili smo optimisti da će utakmica da se dogodi. Tako smo se i spremali - naveo je Radovanović. - Mi ćemo da igramo fudbal, oni neka rade svoj posao. To ne zavisi od nas. Sve što bih rekao, bilo bi suvišno.

Miloš Vučević, potpredsednik GO SNS i gradonačelnik Novog Sada: Nećete uspeti da nas ponizite

Miloš Vučević, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada, takođe se pisanom izjavom oglasio povodom zabrane ulaska fudbalerima Crvene zvezda na teritoriju Kosova i Metohije.

- Udarate zabrane na hleb i mleko za srpsku decu, na lekove za bolesne, postavljate rampe za sportiste... Da li mislite da ste neka velika sila? Ne, niste! Vi ste najobičnije kukavice i zločinci! Ali, nećete uspeti da nas ponizite. Kao što niste uspeli nikad do sada, iako nekada nismo imali dovoljno vode da ugasimo požare koje ste palili. Nećete uspeti da nas oterate sa naše zemlje, kao što ni sada na izborima niste uspeli da razbijete Srpsku listu, da razjedinite Srbe koji su, na kraju, razbili vas na izborima. A zabrane, rampe, blokade, baklje, provokacije... svo to zlo će vam se vratiti. Možete da pretite i mrzite, Srbija će nastaviti da napreduje.

Autor:
Pošaljite komentar