PMF GASTRONOMI PONOVO MEĐU NAJBOLJIMA NA BALKANU Tradicionalna jela na moderan način (FOTO)
U organizaciji i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Vlade Albanije i Republike Severne Makedonije, a u okviru realizacije inicijative Open Balkan, od 16-19. novembra održana je druga po redu manifestacija WINE VSION BY OPEN BALKAN
U okviru ove manifestacije održano je prvo takmičenje kuvara profesionalaca i mladih kuvara pod nazivom FOOD VISION BY OPEN BALKAN - Open Balkan Chef Culinary Challenge 2023.
Kvalitet takmičenja je bio oslikan kvalietom internacionalnih sudija, sa izuzetnim kulinarskim iskustvom; Dragan Unić (predsednik sudiskog tima), Daniel Šade, Dominik Granđean, Franciane Tartari, Daniel Ajton, Miroslav Kubec, Martina Events i Saso Dravinec.
Sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Katedre za gastronomoju u kategoriji „Najbolji mladi kuvar“ (Best Young Chef) – priprema tradicionalnog jela na moderan način, učestvovalo je 6 studenata osnovnih i master studija, koji su ostvarili zavidne rezultate, ušavši u 9 najboljih sa sledećim rezultatima:
Milica Petrušić, zlatnu medalju, prvo mesto;
Saveta Bikić, srebrnu medalju, drugo mesto, i nagradu za najperspektivnijeg mladog kuvara;
Milana Čugalj, četvrto mesto;
Filip Vitomirović, šesto mesto;
Mihailo Mlabaša, osmo mesto i
Andrija Kocić, deveto mesto.