OVOM UKUSU JE TEŠKO ODOLETI Mađarski langoš koji će vas osvojiti na prvi zalogaj PAZITE DA NE PRETERATE!
Jako su ukusne pa pripazite da ne preterate s količinom
Sastojci za testo:
600 g brašna
1/2 l mleka
1 mala kašičica soli
1 mala kašičica šećera
20 g svežeg kvasca
2 kašike ulja
Nadev:
rendani sir,
seckana slanina,
pavlaka ili mileram
Priprema:
1. Iseckani kvasac prelijte mlakim mlekom i pospite šećerom.
2. U veliku posudu prosejte brašno, dodajte so, dve kašike ulja i nadošli kvasac, pa zamesite testo i ostavite ga na toplom da se diže oko 30 minuta. Kad naraste, dobro ga umesite i podelite na deset jednakih delova. Razvaljajte ih u malene krugove nalik na palačinke, pa pržite u dubokom i vrućem ulju.
3. Još vruće testo premažite pavlakom ili mileramom. Po želji, možete dodati tanko naseckanu i proprženu slaninu, a langoše možete posuti i samo sitno narendanim trapistom.