ОВОМ УКУСУ ЈЕ ТЕШКО ОДОЛЕТИ Мађарски лангош који ће вас освоjити на први залогај ПАЗИТЕ ДА НЕ ПРЕТЕРАТЕ!
Јако су укусне па припазите да не претерате с количином
Састојци за тесто:
600 г брашна
1/2 л млека
1 мала кашичица соли
1 мала кашичица шећера
20 г свежег квасца
2 кашике уља
Надев:
рендани сир,
сецкана сланина,
павлака или милерам
Припрема:
1. Исецкани квасац прелијте млаким млеком и поспите шећером.
2. У велику посуду просејте брашно, додајте со, две кашике уља и надошли квасац, па замесите тесто и оставите га на топлом да се диже око 30 минута. Кад нарасте, добро га умесите и поделите на десет једнаких делова. Разваљајте их у малене кругове налик на палачинке, па пржите у дубоком и врућем уљу.
3. Још вруће тесто премажите павлаком или милерамом. По жељи, можете додати танко насецкану и пропржену сланину, а лангоше можете посути и само ситно наренданим трапистом.