light rain
17°C
12.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВОМ УКУСУ ЈЕ ТЕШКО ОДОЛЕТИ Мађарски лангош који ће вас освоjити на први залогај ПАЗИТЕ ДА НЕ ПРЕТЕРАТЕ!

11.03.2025. 16:34 16:46
Пише:
Извор:
Стил Курир
лангош
Фото: pexels/Ilustracija

Јако су укусне па припазите да не претерате с количином

Састојци за тесто:

600 г брашна
1/2 л млека
1 мала кашичица соли
1 мала кашичица шећера
20 г свежег квасца
2 кашике уља
Надев:
рендани сир,
сецкана сланина,
павлака или милерам
Припрема:

1. Исецкани квасац прелијте млаким млеком и поспите шећером.

2. У велику посуду просејте брашно, додајте со, две кашике уља и надошли квасац, па замесите тесто и оставите га на топлом да се диже око 30 минута. Кад нарасте, добро га умесите и поделите на десет једнаких делова. Разваљајте их у малене кругове налик на палачинке, па пржите у дубоком и врућем уљу.

3. Још вруће тесто премажите павлаком или милерамом. По жељи, можете додати танко насецкану и пропржену сланину, а лангоше можете посути и само ситно наренданим трапистом.

Стил. Курир

Извор:
Стил Курир
Пише:
Пошаљите коментар
РЕЦЕПТ ЗА МАЂАРСКИ ЛАНГОШ Врућ, укусан и савршен за сваку прилику
langos

РЕЦЕПТ ЗА МАЂАРСКИ ЛАНГОШ Врућ, укусан и савршен за сваку прилику

11.03.2025. 14:04 14:14