Napravite MALO DRUGAČIJE GOMBOCE Zasladite se i bez svežih šljiva i breskvica STARINSKIM RECEPTOM
Unesite slatke mirise iz bakine kuhinje i u svoj dom i ulepšajte prazničnu trpezu
Vratiće vas u dane detinjstva i bakinu kuhinju, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Sastojci:
500 g krompira
200 g brašna
1 jaje
60 g maslaca
200 g prezli
100 g šećera
2 kašike ulja
250 g džema od malina
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Operite krompir pa ga skuvajte sa ljuskom. Nakon što omekša dobro ga oljuštite i viljuškom izgnječite. Pustite da se prohladi pa mu dodajte jaja, maslac i brašno.
Zamesite glatko testo, pa odvajajte po malo. Zatim ga razvucite rukama, a u sredinu stavite po kašičicu džema. Rukama oblikujte lopticu, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.
U ključalu vodu spuštajte knedle, pa ih kuvajte sve dok ne isplivaju na površinu.
U tiganj sa malo ulja dodajte prezle i šećer. Pržite sve dok prezle ne dobiju braonkastu boju. Valjajte knedle u ovu smesu pa pospite sa malo vanilinog šećera.
Alo.rs/ Dnevnik