Направите МАЛО ДРУГАЧИЈЕ ГОМБОЦЕ Засладите се и без свежих шљива и бресквица СТАРИНСКИМ РЕЦЕПТОМ
Унесите слатке мирисе из бакине кухиње и у свој дом и улепшајте празничну трпезу
Вратиће вас у дане детињства и бакину кухињу, зато најбоље одмах ставите дуплу меру.
Састојци:
500 г кромпира
200 г брашна
1 јаје
60 г маслаца
200 г презли
100 г шећера
2 кашике уља
250 г џема од малина
1 кесица ванилин шећера
Припрема:
Оперите кромпир па га скувајте са љуском. Након што омекша добро га ољуштите и виљушком изгњечите. Пустите да се прохлади па му додајте јаја, маслац и брашно.
Замесите глатко тесто, па одвајајте по мало. Затим га развуците рукама, а у средину ставите по кашичицу џема. Рукама обликујте лоптицу, па понављајте поступак док не утрошите сав материјал.
У кључалу воду спуштајте кнедле, па их кувајте све док не испливају на површину.
У тигањ са мало уља додајте презле и шећер. Пржите све док презле не добију браонкасту боју. Ваљајте кнедле у ову смесу па поспите са мало ванилиног шећера.
Ало.рс/ Дневник