EVO KOLIKO VAS KOŠTA DOČEK NOVE GODINE KOD KUĆE Detaljan cenovnik trpeze za nezaboravnu proslavu u "krugu porodice"
Decembar je zbog praznika mesec najvećih troškova.
Doček Nove godine je nemoguće zamisliti bez bogate trpeze. Evo koliko je novca potrebno onima koji odluče da novogodišnju noć provesdu kod kuće.
Ukoliko se odlučite za mrsnu gozbu ruska salata je nezaobilazna, za šta je potrebno oko 1.500 dinara (od 140 do 170 dinara za smrznutu mešavinu, majonez 120, kiseli krastavci 500 i šunka oko 700).
Za predjelo (kombinacija suhomesnatih proizvoda i sireva) ketering se naplaćuje od 2.500 hiljade dinara pa naviše, u zavisnosti od broja ljudi, ali svakako bi kupovina posebno, nezavisno od keteringa, mogla da ispadne povoljnija.
Što se glavnog jela tiče, ako želite da na novogodišnoj trpezi imate sarme, na listu ćete morati da dodate kiseli kupus (oko 300 dinara) i mleveno meso (svinjetinu i junetinu odnosno 570 i 950 dinara po kilogramu). Ako više volite roštilj, za kombinaciju mešanog mesa građani će morati da izdvoje od 2.400 dinara po kilogramu, dok je za svinjsko pečenje potrebno izdvojiti oko 3.000 dinara po kilogramu.
Kad su torte u pitanju cene se kreću od 1.500 dinara po kilogramu pa naviše, dok je za piće potrebno izdvojiti minimum 1.000 dinara, a ta cifra se uvećava ukoliko poželite da pijete nešto od stranih pića.
Kilogram svežeg oslića u marketu košta otprilike 560 dinara, dok je šaran u ribarnici od 900 dinara, ali se u neki marketima ovih dana mogao kupovati i za 490 dinara po kilogramu. Ako bi se šaran kupovao u ribarnici večera za četvoročlanu porodicu bi bila oko 2.900 dinara, ali da se sami postarate oko pripreme. Ukoliko u ribarnicama uzimate već ispečenu ribu, cene rastu pa smo u jednoj našli kilogram šarana za 3.000 dinara, pastrmku za 2.250, a oslić po ceni od 2.190 dinara.
Za posne kolače morate izdvojiti od 2.700 do 3.000 dinara po kilogramu, a u ponudi pojedinih poslastičarnica su i kolači po ceni od 3.500 dinara pa naviše.