ЕВО КОЛИКО ВАС КОШТА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ КОД КУЋЕ Детаљан ценовник трпезе за незаборавну прославу у "кругу породице"
Децембар је због празника месец највећих трошкова.
Дочек Нове године је немогуће замислити без богате трпезе. Ево колико је новца потребно онима који одлуче да новогодишњу ноћ провесду код куће.
Уколико се одлучите за мрсну гозбу руска салата је незаобилазна, за шта је потребно око 1.500 динара (од 140 до 170 динара за смрзнуту мешавину, мајонез 120, кисели краставци 500 и шунка око 700).
За предјело (комбинација сухомеснатих производа и сирева) кетеринг се наплаћује од 2.500 хиљаде динара па навише, у зависности од броја људи, али свакако би куповина посебно, независно од кетеринга, могла да испадне повољнија.
Што се главног јела тиче, ако желите да на новогодишној трпези имате сарме, на листу ћете морати да додате кисели купус (око 300 динара) и млевено месо (свињетину и јунетину односно 570 и 950 динара по килограму). Ако више волите роштиљ, за комбинацију мешаног меса грађани ће морати да издвоје од 2.400 динара по килограму, док је за свињско печење потребно издвојити око 3.000 динара по килограму.
Кад су торте у питању цене се крећу од 1.500 динара по килограму па навише, док је за пиће потребно издвојити минимум 1.000 динара, а та цифра се увећава уколико пожелите да пијете нешто од страних пића.
Килограм свежег ослића у маркету кошта отприлике 560 динара, док је шаран у рибарници од 900 динара, али се у неки маркетима ових дана могао куповати и за 490 динара по килограму. Ако би се шаран куповао у рибарници вечера за четворочлану породицу би била око 2.900 динара, али да се сами постарате око припреме. Уколико у рибарницама узимате већ испечену рибу, цене расту па смо у једној нашли килограм шарана за 3.000 динара, пастрмку за 2.250, а ослић по цени од 2.190 динара.
За посне колаче морате издвојити од 2.700 до 3.000 динара по килограму, а у понуди појединих посластичарница су и колачи по цени од 3.500 динара па навише.