Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Zdrav i ukusan izbor VEGETARIJANSKA LAZANJA ĆE ODUŠEVITI I NAJZAHTEVNIJA NEPCA!

17.10.2024. 17:09 17:19
Piše:
лазања
Foto: pixabay/ilustracija

Vegetarijanska lazanja je savršeni spoj ukusa i nutritivnih vrednosti, idealna za sve ljubitelje povrća.

Ovaj klasični italijanski specijalitet prilagođen je ljubiteljima biljnih namirnica, a svaki zalogaj donosi obilje ukusa i teksture.

Za pripremu vegetarijanske lazanje potrebno je:

 9-12 listova lazanje (u zavisnosti od veličine posude)

500 g rikote sira

400 g mocarele (seckane)

200 g parmezana (naribanog)

2 tikvice (narezane na tanke kolutove)

2 crvene paprike (narezane na kockice)

200 g šampinjona (narezanih)

400 g konzerviranih paradajza

- 2 čena belog luka (sitno naseckana)

- Maslinovo ulje, so, biber, sušeni origano i bosiljak po ukusu

лазања
Foto: pixabay/ilustracija

Priprema

U tiganju zagrijte maslinovo ulje i dodajte beli luk. Nakon nekoliko minuta dodajte tikvice, paprike i šampinjone. Pržite dok povrće ne omekša, a zatim dodajte konzervirane paradajze. Začinite solju, biberom i začinskim biljem.

U vatrostalnu posudu stavite malo povrtnog umaka na dno. Na to položite listove lazanje, zatim sloj rikote, povrća i mocarele. Ponovite postupak još dva puta, završavajući s listovima lazanje. Na vrh dodajte preostalu povrtnu smesu i prelijte s preostalom mocarelom i parmezanom. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C. Pecite 30 minuta, a zatim uklonite foliju i pecite još 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
LAZANJE OD TIKVICA gotove su za tili čas: Preukusno i lagano letnje jelo

LAZANJE OD TIKVICA gotove su za tili čas: Preukusno i lagano letnje jelo

13.07.2024. 11:49 12:08
POSNE LAZANJE KOJE SE TOPE U USTIMA: Gurmanluk za sve prilike, a priprema se BRZO

POSNE LAZANJE KOJE SE TOPE U USTIMA: Gurmanluk za sve prilike, a priprema se BRZO

05.04.2024. 10:28 10:50