Здрав и укусан избор ВЕГЕТАРИЈАНСКА ЛАЗАЊА ЋЕ ОДУШЕВИТИ И НАЈЗАХТЕВНИЈА НЕПЦА!
Вегетаријанска лазања је савршени спој укуса и нутритивних вредности, идеална за све љубитеље поврћа.
Овај класични италијански специјалитет прилагођен је љубитељима биљних намирница, а сваки залогај доноси обиље укуса и текстуре.
За припрему вегетаријанске лазање потребно је:
9-12 листова лазање (у зависности од величине посуде)
500 г рикоте сира
400 г моцареле (сецкане)
200 г пармезана (нарибаног)
2 тиквице (нарезане на танке колутове)
2 црвене паприке (нарезане на коцкице)
200 г шампињона (нарезаних)
400 г конзервираних парадајза
- 2 чена белог лука (ситно насецкана)
- Маслиново уље, со, бибер, сушени оригано и босиљак по укусу
Припрема
У тигању загријте маслиново уље и додајте бели лук. Након неколико минута додајте тиквице, паприке и шампињоне. Пржите док поврће не омекша, а затим додајте конзервиране парадајзе. Зачините сољу, бибером и зачинским биљем.
У ватросталну посуду ставите мало повртног умака на дно. На то положите листове лазање, затим слој рикоте, поврћа и моцареле. Поновите поступак још два пута, завршавајући с листовима лазање. На врх додајте преосталу повртну смесу и прелијте с преосталом моцарелом и пармезаном. Покријте посуду алуминијумском фолијом и ставите у претходно загрејану рерну на 180 °Ц. Пеците 30 минута, а затим уклоните фолију и пеците још 15 минута док не добије златну боју.