heavy intensity rain
10°C
22.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9952
usd
110.9275
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Здрав и укусан избор ВЕГЕТАРИЈАНСКА ЛАЗАЊА ЋЕ ОДУШЕВИТИ И НАЈЗАХТЕВНИЈА НЕПЦА!

17.10.2024. 17:09 17:19
Пише:
лазања
Фото: pixabay/ilustracija

Вегетаријанска лазања је савршени спој укуса и нутритивних вредности, идеална за све љубитеље поврћа.

Овај класични италијански специјалитет прилагођен је љубитељима биљних намирница, а сваки залогај доноси обиље укуса и текстуре.

За припрему вегетаријанске лазање потребно је:

 9-12 листова лазање (у зависности од величине посуде)

500 г рикоте сира

400 г моцареле (сецкане)

200 г пармезана (нарибаног)

2 тиквице (нарезане на танке колутове)

2 црвене паприке (нарезане на коцкице)

200 г шампињона (нарезаних)

400 г конзервираних парадајза

- 2 чена белог лука (ситно насецкана)

- Маслиново уље, со, бибер, сушени оригано и босиљак по укусу

лазања
Фото: pixabay/ilustracija

Припрема

У тигању загријте маслиново уље и додајте бели лук. Након неколико минута додајте тиквице, паприке и шампињоне. Пржите док поврће не омекша, а затим додајте конзервиране парадајзе. Зачините сољу, бибером и зачинским биљем.

У ватросталну посуду ставите мало повртног умака на дно. На то положите листове лазање, затим слој рикоте, поврћа и моцареле. Поновите поступак још два пута, завршавајући с листовима лазање. На врх додајте преосталу повртну смесу и прелијте с преосталом моцарелом и пармезаном. Покријте посуду алуминијумском фолијом и ставите у претходно загрејану рерну на 180 °Ц. Пеците 30 минута, а затим уклоните фолију и пеците још 15 минута док не добије златну боју.

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар
ЛАЗАЊЕ ОД ТИКВИЦА готове су за тили час: Преукусно и лагано летње јело

ЛАЗАЊЕ ОД ТИКВИЦА готове су за тили час: Преукусно и лагано летње јело

13.07.2024. 11:49 12:08
ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ КОЈЕ СЕ ТОПЕ У УСТИМА: Гурманлук за све прилике, а припрема се БРЗО

ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ КОЈЕ СЕ ТОПЕ У УСТИМА: Гурманлук за све прилике, а припрема се БРЗО

05.04.2024. 10:28 10:50