POSNE LAZANJE KOJE SE TOPE U USTIMA: Gurmanluk za sve prilike, a priprema se BRZO
Posne lazanje u posnim danima dobro će vam doći da razbijete monotoniju za trpezom, a toliko su ukusne da će te ih pripremati i u mrsnim danima.
Za pripremu ovog jela biće vam potrebne posne kore za lazanje, srednja glavica crnog luka, dve šolje soka od paradajza, tri čena belog luka, 300 grama pečuraka, brašno i ulje.
Od začina pripremite so, biber i origano.
Prvo zajedno izdinstajte crni i beli luk, u koji ćete dodati sitno iseckane pečurke, a kada se skuvaju prelijete ih sokom od paradajza.
Kada se zgusne, sos je spreman i sklonite ga sa ringle.
Posni bešamel sos pripremite tako što na tihoj vatri popržite malo brašna, dodate vodu i začine.
Posne listove za lazanje natopite ključalom vodom jedan minut, da se opuste.
U vatrostalnoj posudi premazanoj uljem ređate kore, naizmenično ih prelivajući sa ova dva sosa.
Ovako pripremljeno jelo pecite pola sata na 200 stepeni.
Dnevnik / Ona.rs