Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEODOLJIVI ZEČIĆI IZ RERNE Lagano pecivo u obliku zeke KOJE ĆE SVE ODUŠEVITI ZA USKRS

20.04.2025. 07:33 07:43
Piše:
Izvor:
krstarica.com/Dnevnik
1
Foto: Canva/Ilustracija

Ako želite da ukrasite Uskršnju trpezu preslatkim pecivom, onda je naš predlog da isprobate ovaj recept.

Napravite pecivo u obliku zeca, koje je vrlo jednostavno za pripremu.

Testo se muti mikserom par minuta, a oblik zeca se pravi najlakše moguće. Možete da punite džemom ili eurokremom, a možete da služite i prazno.

Sastojci:

   600 g brašna
   250 ml mlakog mleka
   100 g šećera
   100 g mekog putera
   1 jaje
   10 g soli
   1 kašičica suvog kvasca
   Za premazivanje:
   1 jaje
Recept za pecivo u obliku zeca:
Korak 1

Napravite testo

U posudi pomešajte prosejano brašno, mleko, šećer, puter sobne temeprature, jaje, so i kvasac. Dobro umutite testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe nekih pola sata ili sat vremena.

Korak 2

Oblikujte zečeve

Podelite testo na lotpice težine 80 g. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođu još nekih 15 minuta. Zatim uzmite jednu lopticu i napravite zmijicu. Isecite krajeve. Veći deo zimijice urolajte, kao cimet rolnicu, a kraći kraj neka vam služi kao rep. Drugi isečeni kraj još malo rastanjite kao zmijicu i isecite po sredini (ne do kraja) kako biste napravili uši. Stavite na vrh rolnice i kao oko stavite biber. Tako uradite sa svim lopticama.

 

Krstarica.com

Izvor:
krstarica.com/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar