RECEPT DA SE OSLADITE Mekani čokoladni brauni sa višnjama
Domaći čokoladni brauni sa višnjama ima savršeno sočnu sredinu.
Možete da ga pravite od svežih ili smrznutih višanja, a gotov je za manje od sat vremena.
Sastojci:
230 g višenamenskog brašna
156 g kakao praha
178 g putera, otopljenog
2 kašike ulja
230 g šećera
178 g braon šećera
½ kašičice soli
3 velika jajeta sobne temperature
115 g poluslatke čokolade, grubo iseckane
230 g višanja bez koštica prepolovljenih ili grubo iseckanih
Recept za čokoladni brauni sa višnjama:
Kako biste napravili brauni prvo zagrejte rernu na 177℃ i obložite pleh za pečenje 20x20 cm papirom za pečenje. Prosejte zajedno brašno i kakao prah u činiju. U drugu činiju dodajte otopljeni puter, ulje, beli i smeđi šećer i umutite mikserom da se potpuno sjedine.
Dodajte so i umutite jedno po jedno jaje. Zatim snažno mutite mikserom tri minuta. Ubacite prosejano brašno i kakao prah u tečnu mešavinu i gumenom lopaticom premešajte dok ne ostane gotovo ništa od brašna.
Dodajte poluslatku čokoladu i seckane višnje i premešajte dok se ne ujednače, pa sipajte u pripremljeni pleh. Pecite na srednjoj rešetki 40-50 minuta. Izvadite na rešetku da se ohladi, a zatim izvadite kolače pomoću papira za pečenje i isecite.