РЕЦЕПТ ДА СЕ ОСЛАДИТЕ Мекани чоколадни брауни са вишњама
Домаћи чоколадни брауни са вишњама има савршено сочну средину.
Можете да га правите од свежих или смрзнутих вишања, а готов је за мање од сат времена.
Састојци:
230 g вишенаменског брашна
156 g какао праха
178 g путера, отопљеног
2 кашике уља
230 g шећера
178 g браон шећера
½ кашичице соли
3 велика јајета собне температуре
115 g полуслатке чоколаде, грубо исецкане
230 g вишања без коштица преполовљених или грубо исецканих
Рецепт за чоколадни брауни са вишњама:
Како бисте направили брауни прво загрејте рерну на 177℃ и обложите плех за печење 20x20 cm папиром за печење. Просејте заједно брашно и какао прах у чинију. У другу чинију додајте отопљени путер, уље, бели и смеђи шећер и умутите миксером да се потпуно сједине.
Додајте со и умутите једно по једно јаје. Затим снажно мутите миксером три минута. Убаците просејано брашно и какао прах у течну мешавину и гуменом лопатицом премешајте док не остане готово ништа од брашна.
Додајте полуслатку чоколаду и сецкане вишње и премешајте док се не уједначе, па сипајте у припремљени плех. Пеците на средњој решетки 40-50 минута. Извадите на решетку да се охлади, а затим извадите колаче помоћу папира за печење и исеците.