Zdrav doručak za MANJE OD 200 DINARA Ovo još niste probali, ukusnije nego što možete da zamislite
Ova proja može da se služi i kada je hladna jer je ukus svakako fenomenalan.
I lako možete da je ispečete ujutru, da ne gubite mnogo vremena, ukoliko praziluk izdinstate veče pre. Zapravo, više je vremena bilo potrebno da se on lepo razmekša, nego da se proja ispeče.
Sastojci:
Dva jaja
100 gr ražanog brašna
150 gr praziluka
Prstohvat morske soli
50 ml mineralne vode
1/2 kesice praška za pecivo
dve kašičice šarenog bibera
dve kašike masti
voda za podlivanje.
Priprema:
U činiji umutite dva jaja sa malo morske soli i praškom za pecivo. Dodajte polovinu brašna muteći, zatim malo mineralne, pa opet brašno. Na kraju umešajte u smesu razmućenu kašiku masti, odstajalu na sobnoj temperaturi i praziluk. Sve izlijte u pleh ali tako da smesa bude tanka, pola prsta visine. Tako će biti brže gotova. Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite do 20 minuta na 220 stepeni. Kada dobije zlatnu boju proverite čačkalicom da li se nešto lepi za nju kada je ubodete. Ako ne, izvadite proju i pustite par minuta da se ohladi.
Za to vreme ispecite jaja, dva ili četiri, zavisi od apetita i gabarita osoba koje ovo jedu. Isecite kocke proje, stavite jaje pre i navalite.
(Naj žena)