KREMASTIJI NE POSTOJI, a gotov je za 10 minuta: Le(t)nji ČOKO-MOKO KOLAČ za koji vam ne treba rerna
Predstavljamo vam recept za izdašni kolač koji se topi u ustima i savršen je način da se rashladite u vrelim danima
Poslastice od čokolade i kafe su vrlo popularne tokom leta, a ako je uz to i kremasta i hladna – eto idealnog slatkiša.
Ovaj dezert odličan je izbor, jer se kora ne peče, već vam kao osnova služi keks provučen kroz kafu, a mekani i kremasti fil će vas osvežiti tako da vam ne treba ni čaša vode posle slatkih zalogaja.
Sve što je potrebno jeste nekoliko sastojaka i 10-ak minuta rada.
Sastojci:
pakovanje biskvita ili čokoladnog keksa po želji
230 mililitara vrele vode
240 mililitara slatke pavlake
1,5 kašika instant kafe
30 grama šećera u prahu
30 grama kakao praha
rendana čokolada
Priprema
Pomešajte slatku pavlaku sa šećerom u prahu i kakaoom, pa mutite dok ne dobijete čvrstu smesu. Stavite u frižider da se stegne.
Prelijte u jednoj činiji kafu vrelom vodom, dobro promešajte i ostavite da se ohladi 10-15 minuta.
Uzmite keks po ukusu, provucite ga kroz razmućenu kafu, pa ređajte po dnu kalupa. Potom kašikom malo po malo pospte kafom.
Preko toga namažite pola fila od slatke pavlake.
Poređajte još jedan sloj keksa provučenog kroz kafu i ponovo poprskajte i ili pospite kašikom da bi bilo sočnije.
Premažite drugu polovinu fila od slatke pavlake.
Preko svega izrendajte čokoladu i stavite u frižider da se ohladi i stegne.
Služite posle kafe ili ručka.
Glossy/kurir.rs/ Dnevnik