Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVO JE JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH DESERTA NA SVETU: OD samo tri sastojka napravite japanski pamuk kolač

02.06.2024. 17:45 17:48
Piše:

Ovaj kolač se ubraja među najpopularnije svetske poslastice.

Od samo tri sastojaka dobićete veoma lagan, mekan, savršen penasti ukus kolača od sira.

Specifičnost se dobija time što se pečenje kolača vrši u posudi koja je okružene vrelom vodom, poznatije kao vodeno kupatilo.

Kada budete probali pamuk kolač, uvereni smo da će postati omiljen i u vašem domu.

 

Sastojci

3 jaja

120 g krem sira

120 grama bele čokolade

 

Priprema:

Čokoladu otopiti na pari. Umutiti belanca u čvrsti sneg.

U otopljenu čokoladu sipati krem sir, mešati dok se ne dobije glatka smesa, dodati žumanca, nastaviti sa mešanjem, potom postepeno i sneg od belanaca. Mešati sve dok ne nestanu grudvice.

Kalup u kome ćete peći kolač premazati puterom, obložiti papirom za pečenje, pa na njega sipati smesu.

Kalup stavite u veću posudu (idealan bi bio pleh iz rerne), sipajte vrelu vodu u pleh do trećine našeg kalupa, sve zajedno pažljivo stavite u rernu. Potrebno je da napravimo vodeno kupatilo.

Kolač se peče u tri etape: 15 minuta na 170C stepeni, zatim još 15 minuta na 160C stepeni, a zatim se ostavi u ugašenoj rerni još 15 minuta.

Piše:
Pošaljite komentar