КРЕМАСТИЈИ НЕ ПОСТОЈИ, а готов је за 10 минута: Ле(т)њи ЧОКО-МОКО КОЛАЧ за који вам не треба рерна
Представљамо вам рецепт за издашни колач који се топи у устима и савршен је начин да се расхладите у врелим данима
Посластице од чоколаде и кафе су врло популарне током лета, а ако је уз то и кремаста и хладна – ето идеалног слаткиша.
Овај дезерт одличан је избор, јер се кора не пече, већ вам као основа служи кекс провучен кроз кафу, а мекани и кремасти фил ће вас освежити тако да вам не треба ни чаша воде после слатких залогаја.
Све што је потребно јесте неколико састојака и 10-ак минута рада.
Састојци:
паковање бисквита или чоколадног кекса по жељи
230 милилитара вреле воде
240 милилитара слатке павлаке
1,5 кашика инстант кафе
30 грама шећера у праху
30 грама какао праха
рендана чоколада
Припрема
Помешајте слатку павлаку са шећером у праху и какаоом, па мутите док не добијете чврсту смесу. Ставите у фрижидер да се стегне.
Прелијте у једној чинији кафу врелом водом, добро промешајте и оставите да се охлади 10-15 минута.
Узмите кекс по укусу, провуците га кроз размућену кафу, па ређајте по дну калупа. Потом кашиком мало по мало поспте кафом.
Преко тога намажите пола фила од слатке павлаке.
Поређајте још један слој кекса провученог кроз кафу и поново попрскајте и или поспите кашиком да би било сочније.
Премажите другу половину фила од слатке павлаке.
Преко свега изрендајте чоколаду и ставите у фрижидер да се охлади и стегне.
Служите после кафе или ручка.
Glossy/kurir.rs/ Дневник