Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRSTE DA POLIŽEŠ Rasturena musaka sa piletinom, brzo i kremasto jelo kom niko neće odoleti (VIDEO/RECEPT)

17.05.2024. 10:17 11:02
Piše:
Foto: Prinscreen Youtube / Aurora recepti

Ukoliko nemate ideju za današnji ručak, pogledajte idealan recept koji će oduševiti celu porodicu. Brzo se sprema, a ukus je neverovatan.

Potrebni sastojci:

* 800 gr krompira

* 400 gr pilećeg belog mesa

* 2 mlada crna luka

* 1/2 glavice seckanog crnog luka

* 1 kašičica slatke paprike

* malo soli

* malo bibera

* 2 kašičice pelata od paradajza

* 1 kašika koncentrata od paradajza

* malo peršuna

* 50 gr putera

* 100 ml mleka

* 250 gr mocarela sira

Način pripreme:

Krompir skuvajte i stavite ga sa strane. Zatim u tiganju propržite belo pileće meso. Kada meso dobije zlatno-žutu boju, dodajte mu mladi luk i pola glavice crnog luka. Potom dodajte biber, so i slatku mlevenu papriku. Dodajte svež paradajz ili domaći kuvani paradajz. Promešajte sve i ostavite par minuta da se krčka.

Krompir izgnječite kao za pire, pa posložite u jedan sloj u vatrostalnu činiju. Preko njega dodajte piletinu, a preko rendan sir. Zapecite u rerni. Prijatno, uživajte!

(magazin.novosti.rs)

(Aurora Recepti)

Autor:
Pošaljite komentar
MUSAKA OD PARADAJZA, TIKVICE I SIRA: Priprema se brzo i jednostavno, PROLEĆNA RIZNICA UKUSA i ZDRAVLJA

MUSAKA OD PARADAJZA, TIKVICE I SIRA: Priprema se brzo i jednostavno, PROLEĆNA RIZNICA UKUSA i ZDRAVLJA

13.05.2024. 15:04 15:28
TURSKA POSNA MUSAKA OTKIDA KOLIKO JE UKUSNA: Voleće je čak i ljubitelji mesa, a sočna je i meka kao duša

TURSKA POSNA MUSAKA OTKIDA KOLIKO JE UKUSNA: Voleće je čak i ljubitelji mesa, a sočna je i meka kao duša

25.04.2024. 14:47 14:55
MUSAKA OD KROMPIRA I BLITVE, prolećna kombinacija ukusa za sva čula

MUSAKA OD KROMPIRA I BLITVE, prolećna kombinacija ukusa za sva čula

08.04.2024. 14:33 14:41