Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DOK DINSTATE CRNI LUK DODAJTE MU OVAJ ZAČIN Provereni kuvarski trik radi posao

31.03.2025. 14:26 14:31
Piše:
Izvor:
Blic Žena
luk
Foto: Pexels.com, ilustracija

Nema ukusnog i dobrog jela bez dodavanja crnog luka prilikom pripreme.

Dinstanje luka je jednostavan proces koji domaćice ponavljaju skoro svakog dana. Ali, vrhunski kuvari uvek se služe jednim trikom zbog kog im svako jelo koje sadrži izdinstan crni luk bude savršenog ukusa.

Da bi vam gulaš, sarma, boranija, grašak i sva druga jela bila ukusnija, prilikom dinstanja crnog luka dodajte ravnu kašičicu običnog kristal-šećera. On pomaže da jelo bude lepše i ukusnije. Profesionalni kuvari uglavnom koriste karamelizovani crni luk za pripremu mnogih popularnih jela. Ali, kad nemaju dovoljno vremena da natenane karamelizuju luk, oni koriste provereni trik i dodaju mu šećer prilikom dinstanja.

šećer
Foto: pixabay, ilustracija

Šećer je, naime, univerzalni pojačivač ukusa i daje jelu neverovatnu slast. Ipak, ne preterujte; na pola kilograma iseckanog crnog luka za dinstanje biće dovoljna ravna kafena kašičica šećera.

Da biste izdinstali crni luk tako da postane staklast i da ima divnu aromu, u tiganj ili šerpu sipajte ulje, dodajte kockicu od 30 grama putera, pa spustite iseckan crni luk i malo šećera. Uključite ringlu na temperaturu srednje jačine i tokom dinstanja povremeno promešajte luk varjačom. Šećer je tajni sastojak koji će pomoći da svako jelo koje spremate sa dinstanim lukom bude savršeno.
 

luk
Izvor:
Blic Žena
Piše:
Pošaljite komentar