Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MUSAKA OD KROMPIRA I BLITVE, prolećna kombinacija ukusa za sva čula

08.04.2024. 14:33 14:41
Piše:
Foto: Pixabay.com

Bez mesa, gotova očas posla, a sita i preukusna

Sastojci:

krompir, 1 kg

blitva, 5 veza

tuna, konzerva

paradajz, 1 komad

maslinovo ulje, po potrebi

biber, po ukusu

so, po ukusu

ZA PRELIVANJE:             

jaja, 2 kom.

kisela pavlaka, 1 čaša

Priprema:

Oprani, neoljušteni krompir kuvajte u loncu s vodom. Kad je skoro omekšao, procedite ga, prohladite, oljuštite i nasecite na kolutove.

Očišćenu, opranu blitvu obarite u posoljenoj vodi. Zatim je procedite i isecite, pa izmešajte s izdrobljenom tunjevinom. Mešavinu posolite i pobiberite.

U podmazani vatrostalni sud ređajte red krompira, red mešavine s blitvom.

Na poslednji red s krompirom rasporedite kolutove paradajza. Prelijte pavlakom umućenom s jajima.

Pecite pola sata na 180 stepeni.

Žena/ Superrecepti/ Dnevnik

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Musaka, ali bez luka

Recept dana: Musaka, ali bez luka

10.04.2017. 13:04 13:11
Recept dana: Musaka od paradajza

Recept dana: Musaka od paradajza

09.05.2018. 11:46 11:50
POSNA MUSAKA SA POVRĆEM GOTOVA ZA TILI ČAS: Lako se pravi, a KRAĆE se peče od one originalne sa mlevenim mesom

POSNA MUSAKA SA POVRĆEM GOTOVA ZA TILI ČAS: Lako se pravi, a KRAĆE se peče od one originalne sa mlevenim mesom

21.03.2024. 13:14 13:42