MUSAKA OD KROMPIRA I BLITVE, prolećna kombinacija ukusa za sva čula
08.04.2024.
14:33
14:41
Komentari (0)
Bez mesa, gotova očas posla, a sita i preukusna
Sastojci:
krompir, 1 kg
blitva, 5 veza
tuna, konzerva
paradajz, 1 komad
maslinovo ulje, po potrebi
biber, po ukusu
so, po ukusu
ZA PRELIVANJE:
jaja, 2 kom.
kisela pavlaka, 1 čaša
Priprema:
Oprani, neoljušteni krompir kuvajte u loncu s vodom. Kad je skoro omekšao, procedite ga, prohladite, oljuštite i nasecite na kolutove.
Očišćenu, opranu blitvu obarite u posoljenoj vodi. Zatim je procedite i isecite, pa izmešajte s izdrobljenom tunjevinom. Mešavinu posolite i pobiberite.
U podmazani vatrostalni sud ređajte red krompira, red mešavine s blitvom.
Na poslednji red s krompirom rasporedite kolutove paradajza. Prelijte pavlakom umućenom s jajima.
Pecite pola sata na 180 stepeni.
Žena/ Superrecepti/ Dnevnik